Użytkownicy online |
Aktualnie jest 158 użytkowników online. » 0 Użytkownik(ów) | 156 Gość(i) Bing, Google
|
Ostatnie wątki |
MQTT
Forum: LanKontroler V4
Ostatni post: dioritepicket
5 godzin(y) temu
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 671
|
Integracja z Home Assista...
Forum: LanKontroler V3.5
Ostatni post: dusanstr
6 godzin(y) temu
» Odpowiedzi: 21
» Wyświetleń: 17,689
|
Problem with Watchdog
Ostatni post: pero
11-25-2024, 06:49 PM
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 28
|
LK3.6 termostat dobowy
Ostatni post: radioamator
11-24-2024, 08:47 PM
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 2,865
|
Where can DJs buy high-qu...
Forum: GSM kontroler GSM
Ostatni post: zootechniczny
11-24-2024, 01:39 PM
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 185
|
switch 1SFP10G problem z ...
Forum: Problemy z oprogramowaniem i sprzętem
Ostatni post: krzychor
11-20-2024, 07:46 PM
» Wyświetleń: 49
|
Jakie są limity zapytań d...
Forum: Programy i Serwery
Ostatni post: wilkxt
11-20-2024, 02:02 PM
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 134
|
Cenforce 200mg | Uses | V...
Forum: tcPDU
Ostatni post: richardmurphy
11-19-2024, 01:43 PM
» Wyświetleń: 23
|
spawanie metali
Forum: tcPDU
Ostatni post: MorRgis Vons
11-15-2024, 05:38 PM
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 64
|
I2C sensor problems
Forum: LanKontroler V4
Ostatni post: Wesley Walters
11-13-2024, 05:08 AM
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 252
|
|
|
Licznik impulsów na wejściach. |
Napisane przez: boe666 - 04-03-2013, 02:02 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania
- Odpowiedzi (3)
|
|
Witam. proszę o rozważenie wprowadzenia funkcjonalności licznika impulsów na wejściach logicznych (DI) (forma i zakres do dyskusji na forum). Funkcjonalność niezbędna do obsługi liczników ciepła, prądu i gazu - ważne w systemach IB i innych. Realizacja tej funkcji wymaga jedynie zmian w oprogramowaniu - sprzętowo jest wszystko przygotowane.
|
|
|
sterowanie oświetleniem LED |
Napisane przez: axelmm - 03-24-2013, 05:22 PM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników.
- Odpowiedzi (5)
|
|
witam,
Może już ktoś próbował zabawy z oświetleniem?
Sterowniki LED regulują natężenie (i kolory) poprzez PWM, LK ma takie wyjście, ale jego obciążalność nie pozwala na bezpośrednie podłączenie taśm/modułów/żarówek LED - czy można w tym celu wykorzystać repeater bezpośrednio czy potrzebny jest jakiś układ dopasowujący ? Jaka zalecana częstotliwość PWM?
Kolorem sterować się nie da, potrzebne by były 3 PWMy (do zwykłych taśm rgb), ale może da się jakoś w miarę prosto rozbudować o dodatkowe kanały (wspólny zegar)?
Może dałoby się jakoś pożenić LK ze sterownikiem/repeaterem DMX?
Jak podpiąć czujnik zmierzchu? Wystarczy fotorezystor, w jakim układzie, lepiej do wejść analogowych czy cyfrowych?
Założeniem podstawowym było samo sterowanie CO, ale skoro w LK jest PWM to może robić przy okazji za sterownik oświetlenia, można to rozwinąć zewnętrznie (sterowanie z serwera, proste skrypty) w funkcję zwykłego ściemniacza (może później na pilota IR, może z komórki) z ew. funkcją symulacji obecności, zapamiętywania stanu (% PWM) itp.
|
|
|
Soft home 3.1 propozycja |
Napisane przez: mlynekg - 03-24-2013, 03:09 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania
- Odpowiedzi (2)
|
|
Witam
Chciałbym zastosowac Lan controler do sterowania pompą ciepła w domu to znaczy sterowanie takimi funkcjami jak włączenie pompy :
inpd1 low załączony (pk0 załączenie pompy ciepła),(pk1 załączenie pompy cyrkulacyjnej podłogówki),(pk3 załączenie pompy cyrkulacyjnej kaloryfery)
i to działa ok
ale teraz o określonej godzinie danego dnia włącza się program ładowania zasobnika c.u.w. :
zadana godzina załącza się pk0 jeśli inp1 low to wyłącza pk1 i załącza pk3 i (pk4 zawór trójdrożny) i jeśli zostanie osiągnięta temperatura w zasobniku na przykład 55 st.to wyłącza pk4 i załącza pk1 jeśli inpd1 low albo jeśli inpd1 higt to wyłącza wszystko.
To by było na tyle
Niestety bez brakującej funkcji w tablicy zdarzeń na przykład że jeśli inpd1 low to out1 zał. i że jeśli temp na inp 6 temp.osiągnie 55 stopni to zmieni stan ou1 na wył.
Przydałoby się przy każdym ze zdarzeń zrobic okienko co ma zrobi dane out (on czy off)
Powiększyło by to niezmiernie możliwości zastosowania tego urządzenia jako autonomicznego do różnych aplikacji
Pozdrawiam
Młynek Grzegorz
|
|
|
Pomiar napięcia inp3 i prądu inp5 |
Napisane przez: marcinnap - 03-23-2013, 11:12 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania
- Odpowiedzi (3)
|
|
Witam
Na wstępie chciałbym powiedzieć, że urządzenie i sam projekt SUPER. Naprawdę szacun.
Spełnia wszystkie moje oczekiwania.
Udało mi się podłączyć 4 czujniki temperatury, działa przez sieć wewnętrzną jak i po dyndns. Przy dyndns trzeba czasami kilka razy odświeżać ale poza tym Super.
Dziś próbowałem podłączyć dodatkowo sprawdzanie napięcia i prądu na zasilaczu i mam taki oto problem.
Przy podłączonym pomiarze samego prądu działa, ale jak próbuję podłączyć sprawdzanie napięcia to zasilacz się wyłącza. Sprawdzanie prądu i napięcia chciałem wykonać na tym samym zasilaczu, który zasila kilka kamer przez rozdzielacz napięcia.
Mogę zbadać prąd na zasilaczu zasilającym kamery a napięcie z innego zasilacza Czyli prąd badam z zasilacza 1 a napięcie z zasilacza 2. Z tego samego zasilacza nie chce badać obu parametrów.
Jak podłączone jest sprawdzanie prądu do INP5 to nie mogę również zasilać Lan Controlera z tego samego zasilacza. Zasilacz wyłącza się.
W czym może być problem? Może coś źle podłączyłem?
Dziękuję za pomoc
|
|
|
|