Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Użytkownik

Hasło

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Statystyki
» Użytkownicy: 3,041
» Najnowszy użytkownik: MatiasMoore
» Wątków na forum: 1,309
» Postów na forum: 9,037

Pełne statystyki

Użytkownicy online
Aktualnie jest 66 użytkowników online.
» 0 Użytkownik(ów) | 64 Gość(i)
Bing, Yandex

Ostatnie wątki
Xon games
Forum: LanKontroler V4
Ostatni post: MatiasMoore
11 godzin(y) temu
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 9
CWT-TH04S H/T sensor
Forum: MODBUS Urzadzenia Custom
Ostatni post: jeffreestar
Wczoraj, 07:34 AM
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 591
Sterownik turbiny wiatrow...
Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników.
Ostatni post: emmausa
Wczoraj, 06:32 AM
» Wyświetleń: 2,570
Aplikacja ATS MQTT Client...
Forum: LanKontroler V4
Ostatni post: marryjanes
Wczoraj, 05:52 AM
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 1,497
R4DCB08 Kolektor temperat...
Forum: MODBUS Urzadzenia Custom
Ostatni post: Andreaa23
06-17-2025, 12:06 PM
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 1,692
LK3.5-NOWY SOFT - KOLEJNE...
Forum: LanKontroler V3.5
Ostatni post: sl500
06-16-2025, 04:20 PM
» Odpowiedzi: 622
» Wyświetleń: 535,758
potrzebuję pomocy z SEO
Forum: GSM kontroler GSM
Ostatni post: Marcin Clark
06-16-2025, 09:41 AM
» Wyświetleń: 56
link building process
Ostatni post: Marcin Clark
06-16-2025, 08:33 AM
» Wyświetleń: 43
Virtual Reality in Educat...
Forum: Problemy z oprogramowaniem i sprzętem
Ostatni post: sarausa
06-16-2025, 06:15 AM
» Wyświetleń: 417
Wygrywać dużo czy upaść? ...
Ostatni post: lilona
06-15-2025, 09:36 PM
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 38

Problem przy aktualizacji 2.15 do 2.20
Napisane przez: MrM - 07-17-2012, 08:09 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania - Odpowiedzi (4)

Witam,

Klika minut temu próbowałem zrobić upgrade softu w LanKontrolerze. Była wersja 2.15, wgrywałem 2.20. wersja HW - 1.0.
Przy aktualizacji LAN Controler Toolsem (przy około 98%) wyskoczył błąd tftp. Od tego czasu nie można zalogować się
do urządzenia. Swieci dioda od zasilania a zielona dioda od portu LAN miga (mniej więcej raz na sekundę). Kontroler
nie odpowiada na ping. Nic nie daje reset (przytrzymanie przycisku ponad 10s). Czy coś się da jeszcze zrobić aby
przywrócić go do życia?

Pozdrawiam
Mirek

Wydrukuj tę wiadomość

SNMP Command (snmpwalk for windows)
Napisane przez: bulentkusva - 07-16-2012, 08:04 PM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników. - Odpowiedzi (3)

command

snmpwalk -v 2c -c public 192.168.1.100 .1.3.6.1.4.1.17095.3.1.0

result
SNMPv2-SMI::enterprises.17095.3.1.0 = INTEGER: 1

Out0 value (relay state) values ​​in this digest, I am reading, there is no problem
Snmpwalk command (OUT0) to the relay, ON / OFF can
and values ​​which should I use the command

Thank You And Best Regards

Wydrukuj tę wiadomość

Gdzie znajdę dokumentację?
Napisane przez: glaca - 07-12-2012, 11:15 PM - Forum: GSM kontroler GSM - Odpowiedzi (1)

Witam!
Albo jestem ślepy i nie mogę znaleźć dokumentacji, albo jej nie ma... może ktoś podesłać link? Smile
Pozdrawiam
glaca

Wydrukuj tę wiadomość

Nowa wersja softu 3.00 home do pobrania
Napisane przez: wilkxt - 07-11-2012, 03:00 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania - Odpowiedzi (9)

Witam
Na początek małe zmiany, wersja home bez watchdoga, co jakiś czas będą nowe funkcjonalnosci
.rar   lan_module_ver_2_20.rar (Rozmiar: 303.8 KB / Pobrań: 454)
Zmiany:
1. Nie ma watchdooga
2. Dodano 3 czujniki na 1-wire w sumie jest 4.
3. Do powiadomienia e-mail na końcu jest dodawana wartość z czujnika oraz czas wystąpienia
4. Dodano pole "subject" to e-mail, we wczesnych wersjach ta opcja była, później zniknęła a terasz znowu powróciła.
4. Reset time dla każdego z 5 wyjść osobno (wcześniej był wspólny)

po upgradzie zaleca sie restart do ustawien fabrycznych

poniżej wersja podstawowa czyli także z watchdogiem + to wszytsko co wyżej opisane (udało sie zoptymalizowac kod i wszystko razem się zmiesciło)

.rar   lan_module_home_ver_3_00.rar (Rozmiar: 290.86 KB / Pobrań: 1055)
dla porządku wersja standardowa będzie miała pocztek 2.xx, natomiast wersja "HOME" 3.xx, wersja "ISP" 4.xx

Wydrukuj tę wiadomość

Lan kontroler a obudowa na szyne DIN
Napisane przez: wrepinski - 07-11-2012, 12:41 PM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników. - Brak odpowiedzi

Czy może polecić obudowę na szynę DIN do Lan kontrolera ?

Wydrukuj tę wiadomość

Ntp setting v 2.17
Napisane przez: ve2abc - 07-10-2012, 04:45 AM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania - Odpowiedzi (3)

I tryed to setup ntp on version 2.17 and the time offset does not seems to work correctly..., first of all the time is always 1 more day , say we are 9th of july, it shows as 10th of july... i tryed many different values for time zone , with no results...

Thanks for your help, Serge

Wydrukuj tę wiadomość

Restart/reboot pomputera PC
Napisane przez: _Sheriff_ - 07-06-2012, 06:00 PM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników. - Odpowiedzi (37)

Witam, chciałem się dowiedzieć czy ten restarter LAN nada się do zrobienia czegoś takiego jak:
- mam pewien komputer, który dość często się zawiesza, a mam utrudniony dostęp do pomieszczenia gdzie stoi, potrzebuje do zrebootować lub zrestartować lub odciąć napięcie
czyli do wyboru:
- podpiąć sie do pinów od "reset" na płycie głownej i dawać sygnał resetu.
- odcinać zasilanie na zasilaczu 230V na około 15s, i po podaniu zasilania z powrotem płyta automatycznie się włącza.

czy jest to do wykonania przy pomocy tego restartera?

i drugie pytanie, czy da się zrobić aby ten restarter obsługiwał połączenie pppoe?
czy też ma klienta dhcp, aby podłączyć go do routera i na routerze przekierować port 80 aby zdalnie z intrnetu sie zalogowac na restarter i zrobic reset?

Wydrukuj tę wiadomość

SNMP Trap
Napisane przez: picom - 06-30-2012, 04:44 PM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników. - Odpowiedzi (2)

Witam,

Chciałbym się dowidzieć w jaki sposób odebrać wysłany sygnał SNMP Trap z poziomu linuxa. Chodzi mi o podłączenie kontaktrona pod INP1 DIG i po rozwarciu/rozwarciu żebym otrzymał sygnał.

Wydrukuj tę wiadomość

podłączenie czujnika temperatury DS18B20
Napisane przez: rkowalski_net-x - 06-29-2012, 05:37 PM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników. - Odpowiedzi (10)

Witam

Jak podłączyć czujnik temperatury DS18B20 do Lan kontrolera?
Opis pinów w DS18B20 znam, ale nie znam tych w złączu rj11 wlutowanym w płytkę w wersji 1.1.
W dokumentacji widać jedynie płytkę w wersji 1.0 gdzie nie ma wlutowanego gniazda rj11.

Wydrukuj tę wiadomość

planowane wyłączenie
Napisane przez: michał - 06-29-2012, 12:54 PM - Forum: GSM kontroler GSM - Odpowiedzi (1)

Witam. Mam pytanko, czy ten restarter ma możliwość zaplanowania wyłączenia jakiegoś urządzenia np. o 20:00 i ponowne załączenie o 8:00? Planowanie restartu wiem, że jest, ale takiej opcji nie znalazłem w instrukcji.

Jeszcze dwa pytania przy okazji, czy ktoś mógłby napisać polecenie jakie trzeba wysłać, żeby restarter wysłał info o spadku napięcia poniżej zadanego progu? I czy ten restarter ma możliwość informowania o tym, że przełączono na zasilenie bateryjne / powrót 230V? (mamy taki jeden w sieci)

Wydrukuj tę wiadomość