Statystyki |
» Użytkownicy: 2,201
» Najnowszy użytkownik: ben22
» Wątków na forum: 1,254
» Postów na forum: 8,845
Pełne statystyki
|
Użytkownicy online |
Aktualnie jest 124 użytkowników online. » 0 Użytkownik(ów) | 122 Gość(i) Bing, Google
|
Ostatnie wątki |
Scheduler
Forum: LanKontroler V3
Ostatni post: stAch
9 godzin(y) temu
» Odpowiedzi: 5
» Wyświetleń: 3,659
|
LK4 dhcp problem
Forum: LanKontroler V4
Ostatni post: bmrg
10 godzin(y) temu
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 25
|
MQTT
Forum: LanKontroler V4
Ostatni post: dioritepicket
Wczoraj, 10:16 AM
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 689
|
Integracja z Home Assista...
Forum: LanKontroler V3.5
Ostatni post: dusanstr
Wczoraj, 09:34 AM
» Odpowiedzi: 21
» Wyświetleń: 17,713
|
Problem with Watchdog
Ostatni post: pero
11-25-2024, 06:49 PM
» Wyświetleń: 29
|
LK3.6 termostat dobowy
Ostatni post: radioamator
11-24-2024, 08:47 PM
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 2,866
|
Where can DJs buy high-qu...
Forum: GSM kontroler GSM
Ostatni post: zootechniczny
11-24-2024, 01:39 PM
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 191
|
switch 1SFP10G problem z ...
Forum: Problemy z oprogramowaniem i sprzętem
Ostatni post: krzychor
11-20-2024, 07:46 PM
» Wyświetleń: 52
|
Jakie są limity zapytań d...
Forum: Programy i Serwery
Ostatni post: wilkxt
11-20-2024, 02:02 PM
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 140
|
Cenforce 200mg | Uses | V...
Forum: tcPDU
Ostatni post: richardmurphy
11-19-2024, 01:43 PM
» Wyświetleń: 23
|
|
|
LAN RESTARTER często wiesza się |
Napisane przez: tomekl - 01-05-2012, 12:47 AM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników.
- Odpowiedzi (1)
|
|
Witam
Posiadam dwa moduły lan restartera i ostatnimi czasy mam mam spory problem gdyż często zawieszają się.
Jeden zaadaptowałem sobie jako sterownik do pieca, który na początku działał bardzo dobrze z softem 1.23 ale z czasem zaczęły zarówno jeden jak i drugi wieszać się :roll: , nie potrafię stwierdzić przyczyny, co ciekawe w podobnym czasie te problemy nastąpiły w obu modułach.
Aktualnie w tym sterowniku do pieca mam soft 1.28, wiesza się rzadziej, ale jednak co stwarza spory problem.
Wyeliminowałem możliwe przyczyny z zasilaniem, serwerem czasu, obciążeniem przekaźników.
Drugi mam zaadaptowany do sterowania oświetleniem, wentylacją i uruchamianiem urządzeń w określonym czasie, co prawda jest jeszcze tam soft 1,20 zostawiłem go dla porównania, ale wiesza się co parę minut .
Proszę o pomoc, głownie tu prośba do osób związanych z projektem.
Pozdrawiam
|
|
|
Propozycje nowych funkcjonalności |
Napisane przez: MrM - 12-29-2011, 11:25 AM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania
- Odpowiedzi (48)
|
|
1. Obsługa czujników 1-wire (np. DS18B20) - im więcej tym lepiej (mnie przydałaby się obsługa 16 czujników)
2. Możliwość nadawania nazw wejściom INP1_D i INP2_D
3. Zmiana grafiki strony www tak, by można było w prosty sposób obsługiwać urządzenie z PDA (na HTC HD2 i IE strona się "rozjeżdża" tak, że truno się połapać)
4. Aplikacja w javie pozwalająca na obsługę LanKontrolera za pomocą PDA
5. Możliwość konfigurowania Reset Time dla każdego wyjścia osobno
6. Możliwość kalibracji pomiaru temperatury Main Board (chwili pokazuje o kilka stopni więcej niż jest w rzeczywistości - mierzone innym termometrem w punkcie pomiaru temperatury płytki)
7. Zabezpieczenie przed nieskończonym restartowaniem - możliwość ograniczenia liczby kolejnych restartów
8. Możliwość automatycznego zerowania licznika kolejnych restartów gdy osiągnął on maksymalną wartość, a następnie uzyskał odpowiedź ICMP
Pozdrawiam
Mirek
|
|
|
kontrola napięcia akumulatorów |
Napisane przez: biuronet - 12-27-2011, 10:56 PM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników.
- Odpowiedzi (4)
|
|
chciałbym wpiąć moduł LAN do UPS'a tak oby kontrolował napięcie AKU i temperaturę transformatora, oczywiście chcę otrzymywać kilka informacji e-mail'em + mieć pewne zdalne sterowanie.
wszystko jest OK, ale czy można by dołożyć jeszcze jeden parametr dla sterowania przekaźników, dzisiaj mają tryb pracy bistabilnej, a ja potrzebuję monostabilny tryb w każdej ocji.
proszę o info
z góry wielkie dzięki
Artur
|
|
|
Najnowasze oprogramowanie - wersja 1.28 |
Napisane przez: tomekO - 11-29-2011, 11:08 AM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania
- Odpowiedzi (1)
|
|
Witam,
od dzisiaj jest do ściągniecia nowy soft w wersji 1.28 http://www.tinycontrol.ats.pl/forum/down...r_1_28.bin
głowne zmiany to:
Zmiany:
1. Dodanie opisu wyjsć
2. Przy wciskaniu przycisków reset wyjscia dla ustawionego czasu wiekszego niż 0, dla 0 normalna praca jak wczesniej, chyba to wystarczy , jak by chciał ktoś koniecznie dodatkowe przyciki do resetu to moge to zrobić, ale mysle ze to wystarczy.
3.Poprawka w watchdoog, był błąd w 2,3 i 4 (0 i 1 był ok) watchdoogu, nie zawsze dobrze resetował wyjście, błąd ten był tylko w wersji 1.27, wieć jak by ktos miał z tym problem to niech sobie załaduje wersje 1.28.
dodatkowe pliki do ściągnięcia to
Tools: http://www.tinycontrol.ats.pl/forum/down...rTools.zip do ładowania nowego softu (od wersji 1.25) i resetu do ust fabrycznych.
Manual PL: http://www.tinycontrol.ats.pl/forum/down...l_v128.doc
Manual EN: http://www.tinycontrol.ats.pl/forum/down...n_v128.doc
|
|
|
|