Statystyki |
» Użytkownicy: 3,347
» Najnowszy użytkownik: mick
» Wątków na forum: 1,317
» Postów na forum: 9,084
Pełne statystyki
|
Użytkownicy online |
Aktualnie jest 120 użytkowników online. » 0 Użytkownik(ów) | 119 Gość(i) Bing
|
Ostatnie wątki |
Czujnik jakości powietrza
Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania
Ostatni post: batata
08-19-2025, 06:29 AM
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 4,436
|
Licznik energii RELPOL RL...
Forum: MODBUS Urzadzenia Custom
Ostatni post: KevinFarmer
08-18-2025, 11:19 AM
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 788
|
Czytnik QR
Forum: LanKontroler V4
Ostatni post: Seraphina
08-15-2025, 06:17 AM
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 1,139
|
Boiler controlling via PW...
Forum: LanKontroler V4
Ostatni post: Seraphina
08-15-2025, 06:14 AM
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 1,118
|
Gdzie mogę zagrać w kasyn...
Forum: GSM kontroler GSM
Ostatni post: MorRgis Vons
08-13-2025, 03:47 PM
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 118
|
Raznolika igralna pustolo...
Forum: tcPDU
Ostatni post: KosanaKranz
08-11-2025, 09:41 PM
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 109
|
BMS Li-ion battery via Mo...
Forum: MODBUS Urzadzenia Custom
Ostatni post: dusanstr
08-09-2025, 05:26 PM
» Odpowiedzi: 7
» Wyświetleń: 2,717
|
LK3.5-NOWY SOFT - KOLEJNE...
Forum: LanKontroler V3.5
Ostatni post: dusanstr
08-09-2025, 05:24 PM
» Odpowiedzi: 627
» Wyświetleń: 565,933
|
Tretinoin gegen Falten
Forum: tcPDU
Ostatni post: ingridmueller
08-07-2025, 07:56 PM
» Wyświetleń: 96
|
Firmware do LK 3.5
Forum: LanKontroler V3.5
Ostatni post: marcinb
08-07-2025, 12:46 PM
» Wyświetleń: 77
|
|
|
Restart po właczeniu zasilania |
Napisane przez: tester - 09-10-2012, 03:02 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania
- Odpowiedzi (6)
|
 |
Nie znalazłem informacji na forum o tej sprawie więc otworzyłem wątek. Mam wersje soft 2.20.
1. Chodzi o sytuacje gdzie po wlaczeniu LK do pradu nastepuje najpierw restart wyjść. Czy da się jakoś to obejść?
Mam podłączone urządzenia do wyjść NC czyli przy wyłaczonym LK wszystko działa, ale po włączeniu LK następuje załaczenie przekaźników i wył ponownie. Ten restert bardzo mi przeszkadza.
2. Nie działa mi funkcja Relay after start. Obojętnie co tam zrobie to i tak zawsze ustawia sie tak samo czyli po wspomnianym rpkt 1 przekaźniki są wyłączone.
3. Do INP1 DIG mam podłaczony stycznik. Normalnie jest zwarty. Skonfigurowany jest tak że jak się rozewrze to załączy sie OUT0. Problem powstaje kied stycznik jest rozwarty i nastąpi restart LK to wtedy OUT0 po pkt 1 jest wyłaczony a powinien zgodnie z ustawieniami być włączony. Dopiero jak styczniku sie zewrze i ponownie rozewrze to znowu OUT0 sie załączy.
|
|
|
Jak kupić płytkę z przekaźnikami? |
Napisane przez: Piko - 08-26-2012, 09:00 PM - Forum: GSM kontroler GSM
- Odpowiedzi (3)
|
 |
Witam mam problem jak w temacie.
Wchodzę do sklepu, wchodzę na stronę z płytką i co widzę, aby kupić muszę się zalogować. Więc loguję się, bo wcześniej kupowałem LK. Po zalogowaniu przekierowuje mnie na moje konto, więc znowu szukam gdzie jest ta płytka, znajduję przedmiot i co, ano znowu widzę napis abym się zalogował. Klikam na ten napis i przekierowuje mnie na moje konto. I tak w kółko.
Czy ktoś wie, o co chodzi?
Może chodzi oto, aby odstraszyć kupujących.
Z zakupem LK też miałem sporo problemów, ale w końcu udało się.
A teraz za nic nie mogę zamówić tej płytki.
|
|
|
Absolute zero |
Napisane przez: urosv - 08-21-2012, 10:29 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania
- Odpowiedzi (3)
|
 |
Is there a solution to the data shown by Inp4 and Inp5 when nothing is attached. Both inputs does not show absolute zero or empty value when there is nothing on so you cant absolutely know is there a problem with sensors or with LAN controller.
PT selection (Inp4 = N/A and Inp5 = -3.24)
SOLAR selection (Inp4 = ~507 and Inp5 = 2.14)
Regards
|
|
|
Samoczynne aktywowanie się wyjść |
Napisane przez: Piko - 08-09-2012, 12:51 PM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników.
- Odpowiedzi (3)
|
 |
Witam.
Ja kupiłem LK, aby pobawić się tym trochę i może znajdę dla niego jakąś pracę
Podłączyłem go do swojej sieci i zauważyłem, że pomimo że mam w nim wszystko powyłączane, zegary, wejścia. A co jakieś kilka godzin samoczynnie włączają się wyjścia. I nie ma, jakiego schematu, za każdym razem inna kombinacja wyjść jest aktywna.
Co może być powodem samoczynnego aktywowania się tych wyjść?
I drugie pytanie. Do ilu mA można obciążyć wyjścia tranzystorowe.
|
|
|
pomiar temperatury 4x DS18B20 |
Napisane przez: qenq - 08-08-2012, 02:59 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania
- Odpowiedzi (17)
|
 |
Witam,
proszę o pomoc w rozwiązaniu poniższego problemu.
mam wgraną do Lan Kontrolera wersję 2.20 z podłączonymi czujnikami 4xDS18B20. Kontroler jest tak ustawiony, aby po przekroczeniu zadanej temperatury 20-27 stopni załączał przekaźnik OUT0 oraz wysyłał maila z odczytem czujnika. Czujniki temperatury nie wychodzą poza ustawiony zakres, natomiast co jakiś czas - (kilka - kilkadziesiąt minut) dostaję maila od różnych czujników o przekroczonej zadanej temperaturze z informacją temperatury np -60 sopni, lub +89.8 stopni. Przekaźnik OUT0 działa prawidłowo, bo nie załącza się w chwili gdy otrzymuję maila.
pozdrawiam
|
|
|
|