| Użytkownicy online |
Aktualnie jest 288 użytkowników online. » 0 Użytkownik(ów) | 284 Gość(i) Applebot, Baidu, Bing, Google
|
| Ostatnie wątki |
LK3.5-NOWY SOFT - KOLEJNE...
Forum: LanKontroler V3.5
Ostatni post: rpce
5 godzin(y) temu
» Odpowiedzi: 629
» Wyświetleń: 689,381
|
Aktualizacja do 1.38
Forum: LanKontroler V4
Ostatni post: Zito
01-20-2026, 08:34 PM
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 272
|
Ilość czujników
Ostatni post: JSzmanda
01-17-2026, 02:43 PM
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 77
|
INA740 for LK3.8>
Ostatni post: borgmcz
01-09-2026, 05:52 PM
» Wyświetleń: 112
|
LK3.9 SMTP password only ...
Ostatni post: cz147069
01-07-2026, 10:04 AM
» Wyświetleń: 673
|
Sofar ME3000SP Modbus
Forum: MODBUS Urzadzenia Custom
Ostatni post: 5641bronze
12-29-2025, 11:58 AM
» Odpowiedzi: 5
» Wyświetleń: 9,095
|
MODBUS ADRESSES
Forum: MODBUS Urzadzenia Custom
Ostatni post: AlvinCorbitt
12-11-2025, 05:42 AM
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 1,587
|
Czujnik Pt1000
Forum: LanKontroler V3
Ostatni post: weerty
12-11-2025, 12:53 AM
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 6,344
|
Scheduler
12-11-2025, 12:51 AM
» Odpowiedzi: 6
» Wyświetleń: 7,597
|
FC-22 gas sensor
12-11-2025, 12:49 AM
» Odpowiedzi: 6
» Wyświetleń: 8,774
|
|
|
| Nowa wersja LANKontrolera (V2) |
|
Napisane przez: tomekO - 02-17-2012, 01:06 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania
- Odpowiedzi (1)
|
 |
Witam jak w temacie.
Kolejna modernizacja softu i hardware dla LanKntrolera. Tym raze w nowej wersji .
miedzy innymi oprogramowanie szyny 1-wire, dodanie na wejściu czujników temperatury możliwość ustawienia górnego i dolnego zakresu temperatur (przełączanie przekaźnika w przeciwne stany.
Powinno się też udać rozdzielenie wersji softu na SOHO i ISP bo przecież inne funkcje potrzebne do domu np. do sterowania piecem czy innymi urzadzeniami a inne dla ISP gdzie trzeba nadzorowac np. AP czy zdalne routery.
Oraz wiele wiele nowości.
szczegóły za troszkę czasu.
Pierwsze sztuki już zeszły z taśmy i sa testowane pod wzgledm Hardware i software.
pozdrawiam.
|
|
|
| LAN RESTARTER często wiesza się |
|
Napisane przez: tomekl - 01-05-2012, 12:47 AM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników.
- Odpowiedzi (1)
|
 |
Witam
Posiadam dwa moduły lan restartera i ostatnimi czasy mam mam spory problem gdyż często zawieszają się.
Jeden zaadaptowałem sobie jako sterownik do pieca, który na początku działał bardzo dobrze z softem 1.23 ale z czasem zaczęły zarówno jeden jak i drugi wieszać się :roll: , nie potrafię stwierdzić przyczyny, co ciekawe w podobnym czasie te problemy nastąpiły w obu modułach.
Aktualnie w tym sterowniku do pieca mam soft 1.28, wiesza się rzadziej, ale jednak co stwarza spory problem.
Wyeliminowałem możliwe przyczyny z zasilaniem, serwerem czasu, obciążeniem przekaźników.
Drugi mam zaadaptowany do sterowania oświetleniem, wentylacją i uruchamianiem urządzeń w określonym czasie, co prawda jest jeszcze tam soft 1,20 zostawiłem go dla porównania, ale wiesza się co parę minut .
Proszę o pomoc, głownie tu prośba do osób związanych z projektem.
Pozdrawiam
|
|
|
| Propozycje nowych funkcjonalności |
|
Napisane przez: MrM - 12-29-2011, 11:25 AM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania
- Odpowiedzi (48)
|
 |
1. Obsługa czujników 1-wire (np. DS18B20) - im więcej tym lepiej (mnie przydałaby się obsługa 16 czujników)
2. Możliwość nadawania nazw wejściom INP1_D i INP2_D
3. Zmiana grafiki strony www tak, by można było w prosty sposób obsługiwać urządzenie z PDA (na HTC HD2 i IE strona się "rozjeżdża" tak, że truno się połapać)
4. Aplikacja w javie pozwalająca na obsługę LanKontrolera za pomocą PDA
5. Możliwość konfigurowania Reset Time dla każdego wyjścia osobno
6. Możliwość kalibracji pomiaru temperatury Main Board (chwili pokazuje o kilka stopni więcej niż jest w rzeczywistości - mierzone innym termometrem w punkcie pomiaru temperatury płytki)
7. Zabezpieczenie przed nieskończonym restartowaniem - możliwość ograniczenia liczby kolejnych restartów
8. Możliwość automatycznego zerowania licznika kolejnych restartów gdy osiągnął on maksymalną wartość, a następnie uzyskał odpowiedź ICMP
Pozdrawiam
Mirek
|
|
|
| kontrola napięcia akumulatorów |
|
Napisane przez: biuronet - 12-27-2011, 10:56 PM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników.
- Odpowiedzi (4)
|
 |
chciałbym wpiąć moduł LAN do UPS'a tak oby kontrolował napięcie AKU i temperaturę transformatora, oczywiście chcę otrzymywać kilka informacji e-mail'em + mieć pewne zdalne sterowanie.
wszystko jest OK, ale czy można by dołożyć jeszcze jeden parametr dla sterowania przekaźników, dzisiaj mają tryb pracy bistabilnej, a ja potrzebuję monostabilny tryb w każdej ocji.
proszę o info
z góry wielkie dzięki
Artur
|
|
|
|