Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Użytkownik

Hasło

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Statystyki
» Użytkownicy: 2,200
» Najnowszy użytkownik: j88namee
» Wątków na forum: 1,254
» Postów na forum: 8,845

Pełne statystyki

Użytkownicy online
Aktualnie jest 70 użytkowników online.
» 0 Użytkownik(ów) | 68 Gość(i)
Bing, Google

Ostatnie wątki
Scheduler
Forum: LanKontroler V3
Ostatni post: stAch
7 godzin(y) temu
» Odpowiedzi: 5
» Wyświetleń: 3,659
LK4 dhcp problem
Forum: LanKontroler V4
Ostatni post: bmrg
8 godzin(y) temu
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 25
MQTT
Forum: LanKontroler V4
Ostatni post: dioritepicket
Wczoraj, 10:16 AM
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 688
Integracja z Home Assista...
Forum: LanKontroler V3.5
Ostatni post: dusanstr
Wczoraj, 09:34 AM
» Odpowiedzi: 21
» Wyświetleń: 17,712
Problem with Watchdog
Ostatni post: pero
11-25-2024, 06:49 PM
» Wyświetleń: 29
LK3.6 termostat dobowy
Ostatni post: radioamator
11-24-2024, 08:47 PM
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 2,866
Where can DJs buy high-qu...
Forum: GSM kontroler GSM
Ostatni post: zootechniczny
11-24-2024, 01:39 PM
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 191
switch 1SFP10G problem z ...
Forum: Problemy z oprogramowaniem i sprzętem
Ostatni post: krzychor
11-20-2024, 07:46 PM
» Wyświetleń: 51
Jakie są limity zapytań d...
Forum: Programy i Serwery
Ostatni post: wilkxt
11-20-2024, 02:02 PM
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 139
Cenforce 200mg | Uses | V...
Forum: tcPDU
Ostatni post: richardmurphy
11-19-2024, 01:43 PM
» Wyświetleń: 23

Remote Switch On/Off -How do these settings
Napisane przez: bulentkusva - 05-26-2012, 06:07 PM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników. - Odpowiedzi (19)

[Obrazek: lan_controller_settings.jpg]

How do these settings
Can you help as a picture
how do we do

Wydrukuj tę wiadomość

LanKontroler Log WatchDog
Napisane przez: klipers - 05-18-2012, 04:51 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania - Odpowiedzi (2)

Witam.
Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem lan kontrolera i używam go do restartów gdy zawiesi się urządzenie wifi. Czy dało by radę w następnych wersjach dodać okno w którym lan kontroler wyświetlał by np log z 20 ostatnich restartów.

np cos takiego:
2012.05.15 22:00:41 - restart Out0 30 s - brak odpowiedz ping
itp

Albo czy idzie wysyłać logi do serwera syslog ?

Wydrukuj tę wiadomość

Problem z mailem
Napisane przez: adrian - 05-15-2012, 11:59 AM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania - Odpowiedzi (16)

Witam,
Nie wiem, co może być przyczyną, ale nie działa mi wysyłanie powiadomień mailem. Próbowałem już na wp, gmail, swoim firmowym serwerze i nic. Powinno być wszystko w porządku, port ustawiony, serwery jak należy, hasła. Moja wersja to 2.13.

Wydrukuj tę wiadomość

Problem z e-mailem
Napisane przez: adrian - 05-15-2012, 11:47 AM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania - Brak odpowiedzi

Witam,
nie działa mi funkcja przesyłania maili. Kompletnie nie wiem, w czym może leżeć przyczyna. Wszystko wydaje się być w porządku, próbowałem na wp, gmail, moich firmowych kontach i nic. Jaki może być powód problemu?

Wydrukuj tę wiadomość

kiedy bedzie opis wersji V2.13
Napisane przez: klipers - 05-14-2012, 04:28 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania - Odpowiedzi (1)

Witam kiedy będzie opis wersji V2.13 lankontrolera

Wydrukuj tę wiadomość

uzytkowanie GSM_V2 w Austrii
Napisane przez: Piotrek - 05-07-2012, 10:40 PM - Forum: GSM kontroler GSM - Odpowiedzi (8)

Witajcie,

aktualnie jakupilem kilka sztuk kontollera GSM_V2 i planuje uzytkowania w Austrii.

Po krotkiej walce z ustawieniami kontrollera przez smsy (brakuje mi jednak podlaczenia pod kompa) zostalo mi tylko kilka problemow:

1. Nie otrzymuje potwierdzen ani odczytow
2. ktora zworka sluzy do resetowania kontrolera? (zalacznik: Nr1 czy Nr 2)
3. Czy to normalne ze mam straszne zaklocenie jak wlacze podsluch mikrofonu?

Dzieki!

Pozdrawiam

Piotrek

Załączone pliki
.jpg   AA12.jpg (Rozmiar: 105.8 KB / Pobrań: 7772)
Wydrukuj tę wiadomość

Lan Kontroler i Dude
Napisane przez: DarkSnakee - 05-07-2012, 11:54 AM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników. - Odpowiedzi (1)

Czy mieliście okazję testować urządzenie tak aby za pomocą programu The Dude odczytać lub zakomunikować zmianę temperatury w kontrolowanym pomieszczeniu.
Aktualnie mam ustawiony monitoring sieci i chciałbym na jednym monitorze wyświetlić informacje o klimacie (mogą to być informacje o przekroczeniu wartości progowych lub bieżąca wartość). Do pomiaru temperatury chciałbym użyć wbudowanego układu.

Pytanie kolejne w którym miejscu lub pod jakim OID jest zaszyfrowana wartość temperatury z czujnika wbudowanego w układ ?

Wydrukuj tę wiadomość

Ping WatchDog adding new features?
Napisane przez: bulentkusva - 05-05-2012, 01:27 PM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników. - Odpowiedzi (1)

Do you think lankontroller software, adding new features?

Ping watchdog function
ping ip (192.168.1.10) reacheble , outputs1 ON position
ping ip (192.168.1.10) unreachable, the OFFposition outputs1

[Obrazek: lan_kontrol_ping_watchdog.jpg]

Is it possible?
Best Regards
Bulent KUSVA

Wydrukuj tę wiadomość

Rozdzielczość pomiaru napięcia na INP1
Napisane przez: marekm - 05-05-2012, 02:21 AM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników. - Odpowiedzi (1)

Prośba o zwiększenie rozdzielczości pomiaru napięcia na INP1 (0-3,6V) - niestety jest zaokrąglane co 0,1V (powinno być co 0,01V) i ewentualnie możliwość ustalenia niecałkowitego mnożnika.
Mam do INP1 podłączony czujnik hallotronowy do pośredniego pomiaru prądu stałego - przy 10A daje 4V, podaję to napięcie przez rezystor 2k na INP1 co daje zakres do 10,8A (niestety na razie rozdzielczość 0,3A zamiast 0,03A). Nie mogę mierzyć bezpośrednio, bo prąd za duży i mierzony w plusie. Poza tym - wygląda na to, że zaokrąglanie jest zawsze w dół, a powinno być do najbliższej wartości. Dobrze jakby jeszcze dało się wybrać wejścia do pomiaru mocy i liczenia energii, tutaj pasowałoby VCC * I1 zamiast I3 * I5.

Wydrukuj tę wiadomość

Stan wyjść PoE po przerwie zasilania
Napisane przez: marekm - 05-04-2012, 10:07 AM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników. - Odpowiedzi (1)

Mam 2 kontrolery LAN (kupione w różnym czasie, wersje 1.0 i 1.1).
Z tego co widzę, po przerwie zasilania przekaźnik jest domyślnie wyłączony. Jak coś ma być cały czas zasilane a przekaźnik służy do restartu, można użyć styków NC.
Nie kupiłem jeszcze modułu 4*PoE - tam są tranzystory, sterowane jak NC czy NO? Będzie zasilanie od razu (tak być powinno) a wyłączane przy wyjściu w stanie "ON" (zielonym), czy trzeba najpierw włączyć (może się nie dać, jeśli moduł PoE zasila radio przez które usiłujemy łączyć się do kontrolera).
Poza tym - jakie tam są tranzystory (bipolarne PNP czy P-MOSFET, max obciążalność, spadek napięcia)? Mam nadzieję że włączanie w plusie, inaczej nie mogę tego zastosować (minusy urządzeń zwarte przez uchwyty antenowe i maszt do ziemi).
Mam bufor 12V z którego zasilam radia UBNT przez 20m miedzianej skrętki, jeśli jest szeregowo dioda zabezpieczająca przed odwróceniem biegunowości to raczej ją zewrę i będę uważać by nie podłączyć odwrotnie, bo szkoda tracić 0,5-1V napięcia.

Wydrukuj tę wiadomość