Użytkownicy online |
Aktualnie jest 81 użytkowników online. » 0 Użytkownik(ów) | 78 Gość(i) Bing, Google, Yandex
|
Ostatnie wątki |
Czujnik jakości powietrza
Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania
Ostatni post: batata
08-19-2025, 06:29 AM
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 4,431
|
Licznik energii RELPOL RL...
Forum: MODBUS Urzadzenia Custom
Ostatni post: KevinFarmer
08-18-2025, 11:19 AM
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 786
|
Czytnik QR
Forum: LanKontroler V4
Ostatni post: Seraphina
08-15-2025, 06:17 AM
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 1,137
|
Boiler controlling via PW...
Forum: LanKontroler V4
Ostatni post: Seraphina
08-15-2025, 06:14 AM
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 1,116
|
Gdzie mogę zagrać w kasyn...
Forum: GSM kontroler GSM
Ostatni post: MorRgis Vons
08-13-2025, 03:47 PM
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 115
|
Raznolika igralna pustolo...
Forum: tcPDU
Ostatni post: KosanaKranz
08-11-2025, 09:41 PM
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 104
|
BMS Li-ion battery via Mo...
Forum: MODBUS Urzadzenia Custom
Ostatni post: dusanstr
08-09-2025, 05:26 PM
» Odpowiedzi: 7
» Wyświetleń: 2,717
|
LK3.5-NOWY SOFT - KOLEJNE...
Forum: LanKontroler V3.5
Ostatni post: dusanstr
08-09-2025, 05:24 PM
» Odpowiedzi: 627
» Wyświetleń: 565,827
|
Tretinoin gegen Falten
Forum: tcPDU
Ostatni post: ingridmueller
08-07-2025, 07:56 PM
» Wyświetleń: 95
|
Firmware do LK 3.5
Forum: LanKontroler V3.5
Ostatni post: marcinb
08-07-2025, 12:46 PM
» Wyświetleń: 76
|
|
|
Redundancja w zasilaniu i zasilanie w ogole |
Napisane przez: Adam - 12-14-2012, 09:19 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania
- Odpowiedzi (1)
|
 |
Witam,
Mam następujące pytania:
W specyfikacji techniczej (http://www.tinycontrol.ats.pl/lancont.html) jest podany zakres napiecia 9-36V
W dokumentacji (v2.28 ze strony) natomiast jest mowa o zakresie 9-56V
Który z tych zakresów jest poprawny?
Jeżeli dobrze zrozumiałem, urządzenie może być zasilanie z portu Eth za pomocą PoE.
Czy jest możliwe zasilanie kontrolera jednocześnie z 2 różnych obwodów? Czyli 48V na DC i jednocześnie przez port Eth? W ten sposób można by osiągnać tanim kosztem redundancje w zasilaniu.
Z góry dziękuje za odpowiedz
|
|
|
MRTG collect and graph datas |
Napisane przez: andyproxis - 12-14-2012, 12:34 PM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników.
- Odpowiedzi (5)
|
 |
Hello !
I would like to graph datas like VCC, temperature INP3 voltage, INP5 current. Maybe someone already has working mrtg.cfg file to share ?
Also Tomek, i read you are preparing additional board for current till 12A, when can it be ready ? Im quite interested in such stuff, cause i wanna use lan controller within my solar power system to check values (voltage and current) from solar panels.
Thanks for response,
Andy
PS: I understand and speak polish without problem, so you can answer me in polish. Just I cant write. Sorry...
|
|
|
Powiększenie zakresu pomiaru prądu |
Napisane przez: mixer - 12-09-2012, 06:14 AM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników.
- Odpowiedzi (43)
|
 |
Chciałem powiększyć zakres pomiaru prądu i stąd mam pytanie, bo jak widzę realizowane to jest za pomocą rezystora 0,1 ohm (bodaj na oko 2W) i dalej na wzmacniaczu operacyjnym prawdopodobnie powiększana wartość aby uzyskać lepszą dokładność. I tu mam pytanie... czy wartość 3 A ogranicza mac napięcie bocznika jakie może zmierzyć procesor? Czy ograniczeniem jest moc tego rezystora? Wymienić rezystor na 5W to nie problem lub też zmienić z 0,1R na 0,05R to również nie problem ale wtedy kontroler będzie pokazywać połowę mniejszy prąd i to troszkę średnie rozwiązanie. Proszę o informację co jest ograniczeniem. Mi wystarczy max 2x większy pomiar prądu.
|
|
|
Martwy LAN kontroler? |
Napisane przez: Marta - 12-08-2012, 11:45 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania
- Odpowiedzi (10)
|
 |
Witam!
Po aktualizacji softu w moim LAN kontrolerze z 2.13 na 2.30 nie podnosi sie interfejs ethernet. Sama aktualizacja przez tftp zakonczyla sie pomyslnie. Niestety po aktualizacji interfejs eth ciagle sie restartowal. Po odlaczeniu zasilania i ponownym podpieciu swieci tylko zielona dioda power, nie swieci zadna dioda na gniazdku RJ45. Da sie cos z tym jeszcze zrobic??? Przed aktualizacja sprzet dzialal ok.
|
|
|
Bezprzewodowy LK |
Napisane przez: wojciechg - 12-02-2012, 12:36 PM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników.
- Odpowiedzi (1)
|
 |
Witam
Moja propozycja dotyczy układów peryferyjnych do LK, dotyczy to bezprzewodowego pomiaru temperatury przez czujniki DS18B20,
bezprzewodowego odczytu wejść i sterowania przekaźnikami. Obecna ilość kabli zaczyna mnie przerażać.
Moje próby znależienia bezprzewodowj magistrali 1-Wire w rosądnej cenie skończyły się niepowodzeniem.
Inspiracją był układ który kiedyś stosowałem ( http://ep.com.pl/files/1271.pdf)
Mój pomysł polega budowie modułu nadajnika /odbiornika podłączonego do magistrali 1-Wire LK opartego dla ułatwienia na układzie
np. PIC18F67J60 stosowanym w LK lub innego kontrolera i np. modułu transceivera radiowego np. RTX-MID-5V i tego samego zestawu w czujniku
temperatury z układem DS18B20 (maksymalna ilość bezprzewodowych czujników - 4) czujniki zasilane oczywiście bateryjnie.
Liczba elementów niewielka, wilkxt wraz z ATS zapewne bez problemu mógł by to oprogramować, zaprojektować i wykonać.
Nie wymagało by to także zmiany oprogramowania LK. Była by to chyba pierwsza na rynku bezprzewodowa magistrala 1-Wire.
Podobnie można by to zrobić dla portu wejść i wyjść LK. Ostatnio przetestowałem 2 moduły (wcześniej testowałem radiolinię Elmes - mało kanałów)
(http://botland.com.pl/komunikacja/512-pr...ixel-.html) doskonale zdalnie steruje przekaźnikami
i czyta stany wejść, ale wymaga trochę lutowania kabelków. Przydał by się podobny układ lub płytka pośrednia LK/Wixel i Wixel/płytka przekaźników.
Pozdrawiam
|
|
|
|