Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Użytkownik

Hasło

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Statystyki
» Użytkownicy: 2,199
» Najnowszy użytkownik: w88vnco
» Wątków na forum: 1,254
» Postów na forum: 8,845

Pełne statystyki

Użytkownicy online
Aktualnie jest 121 użytkowników online.
» 0 Użytkownik(ów) | 119 Gość(i)
Bing, Google

Ostatnie wątki
Scheduler
Forum: LanKontroler V3
Ostatni post: stAch
3 godzin(y) temu
» Odpowiedzi: 5
» Wyświetleń: 3,654
LK4 dhcp problem
Forum: LanKontroler V4
Ostatni post: bmrg
4 godzin(y) temu
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 19
MQTT
Forum: LanKontroler V4
Ostatni post: dioritepicket
Wczoraj, 10:16 AM
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 684
Integracja z Home Assista...
Forum: LanKontroler V3.5
Ostatni post: dusanstr
Wczoraj, 09:34 AM
» Odpowiedzi: 21
» Wyświetleń: 17,707
Problem with Watchdog
Ostatni post: pero
11-25-2024, 06:49 PM
» Wyświetleń: 29
LK3.6 termostat dobowy
Ostatni post: radioamator
11-24-2024, 08:47 PM
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 2,866
Where can DJs buy high-qu...
Forum: GSM kontroler GSM
Ostatni post: zootechniczny
11-24-2024, 01:39 PM
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 188
switch 1SFP10G problem z ...
Forum: Problemy z oprogramowaniem i sprzętem
Ostatni post: krzychor
11-20-2024, 07:46 PM
» Wyświetleń: 51
Jakie są limity zapytań d...
Forum: Programy i Serwery
Ostatni post: wilkxt
11-20-2024, 02:02 PM
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 137
Cenforce 200mg | Uses | V...
Forum: tcPDU
Ostatni post: richardmurphy
11-19-2024, 01:43 PM
» Wyświetleń: 23

Nowa wersja softu 2.26 dodatkowa funkcjonalność
Napisane przez: wilkxt - 09-27-2012, 04:21 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania - Odpowiedzi (3)

Witam

Załączam nowy soft ver.2.28, wersja 2.26 miałą bład ktory objawial się nadpisywaniem aktualnego hasła, tutaj zostało to poprawione

.zip   instrukcja_lan_pl.pdf.zip (Rozmiar: 902.91 KB / Pobrań: 3107)

Dodano:
Obsługa dwóch dodatkowych wejśc cyfrowych INP3D i INP4D, te same opcje co przy INP1D i INP2D.
Dodatkowe wejścia znajdują się na 5 pinowym złączu przy gnieździe rj11 (do 1 -wire), szczegóły w instrukcji
.bin   lan_module_ver_2_28.bin (Rozmiar: 323.93 KB / Pobrań: 579)

Wydrukuj tę wiadomość

Nowa wersja softu 2.25 dodatkowa funkcjonalność
Napisane przez: wilkxt - 09-21-2012, 05:08 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania - Brak odpowiedzi

Witam

Załączam nowy soft ver.2.25

.rar   lan_module_ver_2_25.rar (Rozmiar: 292.38 KB / Pobrań: 375)
Dodano:
1. Opcja automatycznego załacznia wyjsc co określony czas.
2. Dodatkowy checkbox w watchdogu, jesli jest zaznaczony to dany watchdoog zostanie wyłączony w przypadku zadziałania zdarzenia z tablicy zdarzeń np. przekroczenie temperatury/napięcia, które spowoduje załączenie przekaźnika, .

Wydrukuj tę wiadomość

Ping na dwa IP dla OUT0
Napisane przez: mapetenator - 09-21-2012, 11:41 AM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników. - Odpowiedzi (1)

Witam,
czy istnieje możliwość pingownia na dwa adresy IP dla jednego przekaźnika OUT0?
Mam dwa urządzenia podłączone do przekaźnika OUT0, z dwoma różnymi adresami IP.
Chciałbym, że resetował urządzenia jeżeli jedno z nich przestanie odpowiadać.
Pozdrawiam.

Wydrukuj tę wiadomość

Pomiar i rejestracja temperatury
Napisane przez: jarodas - 09-13-2012, 01:56 PM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników. - Odpowiedzi (10)

Witam
Przymierzam się do zakupu LK i chciałbym za jego pomocą zrealizować pomiar 3 temperatur (czujniki DS18B20), nadzór jednego z wejść dwustanowych i jedno sterowanie (przekaźnik). Czytając forum wygląda na to, że sprawa jest jak najbardziej do zrealizowania. Jednak konieczna byłaby jeszcze dodatkowa funkcjonalność - cogodzinna rejestracja temperatury - czyli 72 wartości na dobę. SNMP raczej nie wchodzi w grę - o ile dobrze rozumiem musiałbym mieć jakiś komputer odbierający te dane na bieżąco - nie mam takiej możliwości.
Mógłby to być np. zapis na zewnętrzny serwer ftp lub ewentualnie dane wysyłane maile co godzinę.
Niezależnie w przypadku zdarzeń (zmiana stanu wejścia lub przekaźnika (sterowany temperaturą) może być standardowo sygnalizowana e-mailem.

Może ktoś ma jakiś inny pomysł na taką rejestrację?

Wydrukuj tę wiadomość

Restart po właczeniu zasilania
Napisane przez: tester - 09-10-2012, 03:02 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania - Odpowiedzi (6)

Nie znalazłem informacji na forum o tej sprawie więc otworzyłem wątek. Mam wersje soft 2.20.
1. Chodzi o sytuacje gdzie po wlaczeniu LK do pradu nastepuje najpierw restart wyjść. Czy da się jakoś to obejść?
Mam podłączone urządzenia do wyjść NC czyli przy wyłaczonym LK wszystko działa, ale po włączeniu LK następuje załaczenie przekaźników i wył ponownie. Ten restert bardzo mi przeszkadza.
2. Nie działa mi funkcja Relay after start. Obojętnie co tam zrobie to i tak zawsze ustawia sie tak samo czyli po wspomnianym rpkt 1 przekaźniki są wyłączone.
3. Do INP1 DIG mam podłaczony stycznik. Normalnie jest zwarty. Skonfigurowany jest tak że jak się rozewrze to załączy sie OUT0. Problem powstaje kied stycznik jest rozwarty i nastąpi restart LK to wtedy OUT0 po pkt 1 jest wyłaczony a powinien zgodnie z ustawieniami być włączony. Dopiero jak styczniku sie zewrze i ponownie rozewrze to znowu OUT0 sie załączy.

Wydrukuj tę wiadomość

Relay status (on / off), remember?
Napisane przez: bulentkusva - 08-29-2012, 02:26 PM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników. - Brak odpowiedzi

The device restarts
When electrical power fails,
Relay status (on / off), remember?
(may be optional)

Wydrukuj tę wiadomość

Jak kupić płytkę z przekaźnikami?
Napisane przez: Piko - 08-26-2012, 09:00 PM - Forum: GSM kontroler GSM - Odpowiedzi (3)

Witam mam problem jak w temacie.
Wchodzę do sklepu, wchodzę na stronę z płytką i co widzę, aby kupić muszę się zalogować. Więc loguję się, bo wcześniej kupowałem LK. Po zalogowaniu przekierowuje mnie na moje konto, więc znowu szukam gdzie jest ta płytka, znajduję przedmiot i co, ano znowu widzę napis abym się zalogował. Klikam na ten napis i przekierowuje mnie na moje konto. I tak w kółko.
Czy ktoś wie, o co chodzi?
Może chodzi oto, aby odstraszyć kupujących.
Z zakupem LK też miałem sporo problemów, ale w końcu udało się.
A teraz za nic nie mogę zamówić tej płytki.

Wydrukuj tę wiadomość

Lan Controller and Mikrotik Router Board !
Napisane przez: bulentkusva - 08-25-2012, 11:25 AM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników. - Odpowiedzi (2)

http://192.168.1.100/outs.cgi?out0=0
Or
MikroTik SNMP commands can I use with the script?

MikroTik script can not run this command
run possible?
Lan contoller , using MikroTik script will be very flexible programming power !
This issue can you help?

Wydrukuj tę wiadomość

Absolute zero
Napisane przez: urosv - 08-21-2012, 10:29 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania - Odpowiedzi (3)

Is there a solution to the data shown by Inp4 and Inp5 when nothing is attached. Both inputs does not show absolute zero or empty value when there is nothing on so you cant absolutely know is there a problem with sensors or with LAN controller.

PT selection (Inp4 = N/A and Inp5 = -3.24)
SOLAR selection (Inp4 = ~507 and Inp5 = 2.14)

Regards

Wydrukuj tę wiadomość

Q/A ENG update / firmware
Napisane przez: urosv - 08-12-2012, 08:23 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania - Odpowiedzi (7)

Hi guys,
Is there any new English firmware >= 2.2 and is there possibility to modify web page of LAN controller ? What is with English language forum and Q/A ?

Wydrukuj tę wiadomość