Statystyki |
» Użytkownicy: 3,043
» Najnowszy użytkownik: vz99toys
» Wątków na forum: 1,309
» Postów na forum: 9,037
Pełne statystyki
|
Użytkownicy online |
Aktualnie jest 90 użytkowników online. » 0 Użytkownik(ów) | 88 Gość(i) Bing, Google
|
Ostatnie wątki |
Xon games
Forum: LanKontroler V4
Ostatni post: MatiasMoore
06-18-2025, 04:23 PM
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 25
|
CWT-TH04S H/T sensor
Forum: MODBUS Urzadzenia Custom
Ostatni post: jeffreestar
06-18-2025, 07:34 AM
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 593
|
Sterownik turbiny wiatrow...
Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników.
Ostatni post: emmausa
06-18-2025, 06:32 AM
» Wyświetleń: 2,580
|
Aplikacja ATS MQTT Client...
Forum: LanKontroler V4
Ostatni post: marryjanes
06-18-2025, 05:52 AM
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 1,505
|
R4DCB08 Kolektor temperat...
Forum: MODBUS Urzadzenia Custom
Ostatni post: Andreaa23
06-17-2025, 12:06 PM
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 1,697
|
LK3.5-NOWY SOFT - KOLEJNE...
Forum: LanKontroler V3.5
Ostatni post: sl500
06-16-2025, 04:20 PM
» Odpowiedzi: 622
» Wyświetleń: 535,967
|
potrzebuję pomocy z SEO
Forum: GSM kontroler GSM
Ostatni post: Marcin Clark
06-16-2025, 09:41 AM
» Wyświetleń: 66
|
link building process
Ostatni post: Marcin Clark
06-16-2025, 08:33 AM
» Wyświetleń: 52
|
Virtual Reality in Educat...
Forum: Problemy z oprogramowaniem i sprzętem
Ostatni post: sarausa
06-16-2025, 06:15 AM
» Wyświetleń: 425
|
Wygrywać dużo czy upaść? ...
Ostatni post: lilona
06-15-2025, 09:36 PM
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 39
|
|
|
Soft home 3.1 propozycja |
Napisane przez: mlynekg - 03-24-2013, 03:09 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania
- Odpowiedzi (2)
|
 |
Witam
Chciałbym zastosowac Lan controler do sterowania pompą ciepła w domu to znaczy sterowanie takimi funkcjami jak włączenie pompy :
inpd1 low załączony (pk0 załączenie pompy ciepła),(pk1 załączenie pompy cyrkulacyjnej podłogówki),(pk3 załączenie pompy cyrkulacyjnej kaloryfery)
i to działa ok
ale teraz o określonej godzinie danego dnia włącza się program ładowania zasobnika c.u.w. :
zadana godzina załącza się pk0 jeśli inp1 low to wyłącza pk1 i załącza pk3 i (pk4 zawór trójdrożny) i jeśli zostanie osiągnięta temperatura w zasobniku na przykład 55 st.to wyłącza pk4 i załącza pk1 jeśli inpd1 low albo jeśli inpd1 higt to wyłącza wszystko.
To by było na tyle
Niestety bez brakującej funkcji w tablicy zdarzeń na przykład że jeśli inpd1 low to out1 zał. i że jeśli temp na inp 6 temp.osiągnie 55 stopni to zmieni stan ou1 na wył.
Przydałoby się przy każdym ze zdarzeń zrobic okienko co ma zrobi dane out (on czy off)
Powiększyło by to niezmiernie możliwości zastosowania tego urządzenia jako autonomicznego do różnych aplikacji
Pozdrawiam
Młynek Grzegorz
|
|
|
Pomiar napięcia inp3 i prądu inp5 |
Napisane przez: marcinnap - 03-23-2013, 11:12 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania
- Odpowiedzi (3)
|
 |
Witam
Na wstępie chciałbym powiedzieć, że urządzenie i sam projekt SUPER. Naprawdę szacun.
Spełnia wszystkie moje oczekiwania.
Udało mi się podłączyć 4 czujniki temperatury, działa przez sieć wewnętrzną jak i po dyndns. Przy dyndns trzeba czasami kilka razy odświeżać ale poza tym Super.
Dziś próbowałem podłączyć dodatkowo sprawdzanie napięcia i prądu na zasilaczu i mam taki oto problem.
Przy podłączonym pomiarze samego prądu działa, ale jak próbuję podłączyć sprawdzanie napięcia to zasilacz się wyłącza. Sprawdzanie prądu i napięcia chciałem wykonać na tym samym zasilaczu, który zasila kilka kamer przez rozdzielacz napięcia.
Mogę zbadać prąd na zasilaczu zasilającym kamery a napięcie z innego zasilacza Czyli prąd badam z zasilacza 1 a napięcie z zasilacza 2. Z tego samego zasilacza nie chce badać obu parametrów.
Jak podłączone jest sprawdzanie prądu do INP5 to nie mogę również zasilać Lan Controlera z tego samego zasilacza. Zasilacz wyłącza się.
W czym może być problem? Może coś źle podłączyłem?
Dziękuję za pomoc
|
|
|
problem wysyłaniem maili dla portu Inp3 |
Napisane przez: x1man - 03-23-2013, 10:22 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania
- Brak odpowiedzi
|
 |
chciałbym zaprogramować aby mój LK robił tak na złączu Inp3 ma podawane napięcie 12V np. i ma to padać co 2 minuty jak napięcie zniknie wysyłał maila (to już robi na teście) ale nie w produkcji czyli nie monitoruje portu proszę o pomoc
a cha moja uwaga LK nie lubi w haśle do maila tych znaków wywala się
|
|
|
wysylanie email z Inp3 0.0 |
Napisane przez: x1man - 03-23-2013, 10:09 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania
- Odpowiedzi (13)
|
 |
mam taki problem chciałbym aby lan_kon... wysyłał do mnie maile jak zniknie napięcie z Inp3 obecnie jest 11.7 volta jak zniknie chciałbym dostać powiadomienie na email testy mailowe działają ale brak konfiguracji np.
na styczniku Inp3 jest napięcie urządzenie mierzy to np co 2 minuty gdy okaże się ze napięcie zanikło wysyła email
nie mam pojęcia jak to zrobi testuje rożne konfiguracje ale nic
|
|
|
Zrywanie połączania oraz autoryzacja |
Napisane przez: boe666 - 03-19-2013, 11:38 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania
- Odpowiedzi (1)
|
 |
Witam. Zakupiłem 2 sztuki i od razu mam problemy. Otóż pozostawiłem sobie jeden na całą noc podpięty do sieci lokalnej i przerutowany na bramie. Po 1h mogłem spokojnie sobie wejść (przekierowanie portu 82 -> 80). Mam taką możliwość że mogę jednocześnie sprawdzac po lanie i ze zdalnej sieci (po przerutowaniu). W obu przypadkach dostęp do www znika po jakimś czasie na jakiś czas (nie mierzyłem ale chodzi raczej o 10-20 minut). Po całej sprawie dostęp wraca. Oczywiście pomaga wyłączenie i ponowne włączenie prądu. Pingi chodzą, zarówno zdalnie jak i lokalnie. Dostęp do www jest blokowany zdalnie i lokalnie.
Druga sprawa to logowanie. O ile wejście na www (port 80) wymaga logowania o tyle użycie skryptu outs.cgi już go nie wymaga. Sprawdzałem na wielu przeglądarkach z różnych lokalizacji (żeby wykluczyć aktywne sesje).
Propozycja:
1. Dodać opcje rebootu co jakiś czas (np. co godzinę)
2. Dodać prosty firewall który ograniczałby dostęp do jednego IP (lub puli).
|
|
|
Lan Kontroler - wada oprogramowania |
Napisane przez: darkowski - 03-10-2013, 05:29 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania
- Odpowiedzi (1)
|
 |
Zdecydowałem się na poświęcenie sporej ilości czasu i sprecyzowanie uciążliwej wady oprogramowania.
Krótko chciałem opisać problem...
Wykorzystując logikę zależności wejść INP1-INP9 do Digital Outputs chcemy uzyskać jakąś logiczną funkcję np. sekwencyjną.
Wszystko działa stabilnie i powtarzalnie do momentu restartu czy wyłączenia i załączenia zasilania.
Po przywróceniu zasilania program kontrolera "wstając" załącza wszystkie wyjścia cyfrowe na ON.
Następnie sprawdzane są zapamiętane ustawienia w zakładce Events Config.
Wyjścia nie wykorzystane programowo pozostają załączone. Wyjścia oprogramowane, są wtedy wyłączane
jeśli nie spełniają zaprogramowanych warunków. Ale nie w każdym przypadku.
Jednak gdyby chcieć załączyć np. OUT1 gdy na wejściu np. INP1 występuje temp. poniżej 2 stopni lub powyżej 30 stopni
to OUT1 nie wyłączy się gdy aktualnie mamy temp. np. 50 stopni. A więc nie spełniająca zadanego kryterium.
Najłatwiej udowodnić wadę nie zrzucając winy na błędne ustawienia, resetując do ustawień fabrycznych moduł.
Następnie nie zmieniając żadnych ustawień w zakładce Events Config "zaptaszkować" np. INP1 .
Natychmiast słychać załączający się przekaźnik oraz po sprawdzeniu okazuje się że i pozostałe wyjścia.
Wyjątkiem jest chyba wyłącznie INP6. Ten nie reaguje błędnie na żadne ustawienia.
Wersja oprogramowania 2,39 oraz kilka lub więcej poprzednich.
|
|
|
Drobny problem po reboot |
Napisane przez: cam1 - 03-09-2013, 09:21 AM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników.
- Brak odpowiedzi
|
 |
Chciałbym zgłosić problem polegający na:
W przypadku zmiany konfiguracji i reboot przez internet proponowane jest przekierowanie na adres lan.
Również dla adresu wan ani też dla lan nie jest brane pod uwagę ustawienie portu http.
Przykładowo dla IP jest: Kod: http://xxx.xxx.165.230:5555/reboot.htm?10.0.0.29
albo dla adresu jest: Kod: http://to.jest.adres.lk.com:5555/reboot.htm?10.0.0.29
A powinno być oczywiście: Kod: http://xxx.xxx.165.230:5555/reboot.htm?xxx.xxx.165.230:5555
lub: Kod: http://to.jest.adres.lk.com:5555/reboot.htm?to.jest.adres.lk.com:5555
Da się coś z tym zrobić?
|
|
|
|