Statystyki |
» Użytkownicy: 2,197
» Najnowszy użytkownik: trang8xbet
» Wątków na forum: 1,253
» Postów na forum: 8,843
Pełne statystyki
|
Użytkownicy online |
Aktualnie jest 109 użytkowników online. » 0 Użytkownik(ów) | 108 Gość(i) Bing
|
Ostatnie wątki |
Scheduler
Forum: LanKontroler V3
Ostatni post: betterwound
2 godzin(y) temu
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 3,637
|
MQTT
Forum: LanKontroler V4
Ostatni post: dioritepicket
9 godzin(y) temu
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 676
|
Integracja z Home Assista...
Forum: LanKontroler V3.5
Ostatni post: dusanstr
10 godzin(y) temu
» Odpowiedzi: 21
» Wyświetleń: 17,695
|
Problem with Watchdog
Ostatni post: pero
11-25-2024, 06:49 PM
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 29
|
LK3.6 termostat dobowy
Ostatni post: radioamator
11-24-2024, 08:47 PM
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 2,866
|
Where can DJs buy high-qu...
Forum: GSM kontroler GSM
Ostatni post: zootechniczny
11-24-2024, 01:39 PM
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 186
|
switch 1SFP10G problem z ...
Forum: Problemy z oprogramowaniem i sprzętem
Ostatni post: krzychor
11-20-2024, 07:46 PM
» Wyświetleń: 49
|
Jakie są limity zapytań d...
Forum: Programy i Serwery
Ostatni post: wilkxt
11-20-2024, 02:02 PM
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 136
|
Cenforce 200mg | Uses | V...
Forum: tcPDU
Ostatni post: richardmurphy
11-19-2024, 01:43 PM
» Wyświetleń: 23
|
spawanie metali
Forum: tcPDU
Ostatni post: MorRgis Vons
11-15-2024, 05:38 PM
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 64
|
|
|
Wysyłanie danych przez TCP/IP |
Napisane przez: elem84 - 01-25-2013, 11:16 PM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników.
- Odpowiedzi (1)
|
|
Witam,
Czy istnieje możliwość przesyłania informacji o odczytach protokołem TCP/IP w przyjaźniejszej formie niż SNMP ? Ideałem by było wysłanie żądania HTTP ze wszystkimi danymi format zasadniczo był by już bez znaczenia (choć fajnie by było gdyby to było przyjazne dla aplikacji webowych tzn. JSON / XML).
|
|
|
problem z Lan Kontrolerem |
Napisane przez: siemensit - 01-24-2013, 10:23 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania
- Odpowiedzi (4)
|
|
Witam wszystkich jestem tu nowy i myślę że ktoś mi pomoże w mojej sytuacji.
wiec tak miałem 2 LK postanowiłem podnieść soft do najwyższej wersji przez software do LK . jedna sztuka podniosła się ale do pierwszego restartu teraz mruga tylko zielona dioda. Wszystkie próby renimacji poprzez tftp bez skutku , wiec postanowiłem podnieś 2 szt LK i upss sytuacja dokładnie się powtórzyła czy może ktoś się spotkał z taką sytuacją i jest mi w stanie pomóc ? bo myślę że to nie pierwszy taki klops z LK .Będe bardzo wdzięczny za jaką kolwiek pomoc lub podpowiedz
pozdrawiam
siemensit
siemens1@op.pl
|
|
|
Reset do ustawień fabrycznych |
Napisane przez: marekm - 01-21-2013, 02:06 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania
- Odpowiedzi (2)
|
|
Mam dwa LK (HW 1.1, SN 731 i 896), po aktualizacji z 2.22 do 2.37 trochę dziwne rzeczy się z nimi dzieją (ale i tak jest poprawa, na pośrednich wersjach 731 w ogóle nie działał tylko cały czas się restartował a 896 nie pozwalał się zalogować, teraz dla odmiany 896 zaczął sam włączać wszystkie wyjścia, po wyłączeniu włącza ponownie), wiem że zalecany jest reset do ustawień fabrycznych ale mam utrudniony fizyczny dostęp do przycisku - dałoby się dodać taką możliwość z poziomu WWW? Najlepiej jakby do tego jeszcze dało się zrzucić i odtworzyć całą konfigurację (chociaż plik .bin z zawartością EEPROM).
|
|
|
Low voltage event |
Napisane przez: lnc - 01-17-2013, 11:35 PM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników.
- Odpowiedzi (2)
|
|
Hi I am trying to use the event facility but I am struggling to understand exactly how it works.
I would like a relay to turn off a device when the voltage of the board reaches 11.5v but also to turn the relay back on when the supply has reached 12.5v.
Is this possible, if so how? The manual I have downloaded does not reflect the latest firmware.
Thank you in advance and thank you for a great product!
|
|
|
Revive dead LAN controller? |
Napisane przez: sms.agent - 01-16-2013, 07:07 PM - Forum: LanKontroler - wersje oprogramowania
- Odpowiedzi (2)
|
|
Hello Tomek,
I know that my question was said before, but I think I have a little different problem with my dead LK after upgrade that other guys here on forum.
My problem started when I tried to upgrade LK from v2.20 to 2.36 via updater. It said "Timeout", powercycled LK, but now it stays in bootloader mode (green LED flashes).
I tried everything I readed here on forum, but nothing helped. TFTP command dont work. I also tried to investigate ethernet packets with WireShark, so I have saved some samples.
LK had IP address 10.10.10.3 with mask 255.255.255.0 before upgrade and now, if I try to do ping on this address, ICMP goes into timeout, but ARP gets correct answer from LK with that IP address.
In WireShark, there is one interesting thing - the first try of TFTP after powerup LK, it goes into "wrong opcode", so I run TFTP command once again and now LK responds on each TFTP WRITE with
UDP packet addressed to an IP 10.10.0.23. So my last try was in setting this 10.10.0.23 with 255.255.0.0 mask on my PC, so UDP responds to my PC, but did not helped too.
Both investigation records from WireShark are in attachements.
Thanks in advance for your response!
Ondrej
2x10_0_100.zip (Rozmiar: 1.69 KB / Pobrań: 583)
3x10_100.zip (Rozmiar: 1.68 KB / Pobrań: 619)
|
|
|
dodatkowe wejścia logiczne |
Napisane przez: cam1 - 01-16-2013, 12:35 PM - Forum: Przykłady zastosowań przez użytkowników.
- Odpowiedzi (11)
|
|
Oprócz 2 istniejących potrzebowałbym jeszcze dwa dodatkowe wejścia logiczne informujące snmp i mailem.
Które z wejść temperatury lub napięcia najprościej jest w tym celu przerobić?
A może da się zrobić bez przerabiania? Jakieś podpowiedzi? Może schemacik?
Pozdrawiam, camel
|
|
|
|