06-12-2024, 12:31 PM
Witam, moje boje z LK ciąg dalszy.
Troszkę to trwało, urlopy, permanentny brak czasu i inne takie, w między czasie kilka zmian w sprzęcie, ale nie poprawiło się za dużo.
Kupiłem nowy LK, stary był na "złotej " płytce, teraz mam na zielonej, poprawiło się jeżeli chodzi o obsługę www. Mogę otworzyć kilka stron na różnych sprzętach i działają wszystkie.
Mniej się zawiesza konwerter modbus choć dalej to robi.
Ale są problemy ze "zdarzeniami " i z "scheduler "
Na początek proszę o pomoc ze zdarzeniami.
Na załączonej fotce:
pozycja 4, aktualnie wtedy wartość biernej wynosiła +260 i prawidłowo zmienia stan na "NO", ale nie przełącza EVENT2 na 0,
pozycja 5, aktualna wtedy wartość wynosiła -0,02 i znowu stan zmienia się prawidłowo na "NO", ale działanie ciągle jest nie zmienione.
Dlaczego nie przełącza mi pozycji " działanie " ?
Proszę o podpowiedź może gdzieś robię szkolny błąd.
Troszkę to trwało, urlopy, permanentny brak czasu i inne takie, w między czasie kilka zmian w sprzęcie, ale nie poprawiło się za dużo.
Kupiłem nowy LK, stary był na "złotej " płytce, teraz mam na zielonej, poprawiło się jeżeli chodzi o obsługę www. Mogę otworzyć kilka stron na różnych sprzętach i działają wszystkie.
Mniej się zawiesza konwerter modbus choć dalej to robi.
Ale są problemy ze "zdarzeniami " i z "scheduler "
Na początek proszę o pomoc ze zdarzeniami.
Na załączonej fotce:
pozycja 4, aktualnie wtedy wartość biernej wynosiła +260 i prawidłowo zmienia stan na "NO", ale nie przełącza EVENT2 na 0,
pozycja 5, aktualna wtedy wartość wynosiła -0,02 i znowu stan zmienia się prawidłowo na "NO", ale działanie ciągle jest nie zmienione.
Dlaczego nie przełącza mi pozycji " działanie " ?
Proszę o podpowiedź może gdzieś robię szkolny błąd.