Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czujnik Pt1000
Dzień dobry.

Mam problem z czujnikiem Pt1000 podłączonym do LanKontrolera V3. Po podłączeniu go, na interfasie w Inputs ukazują mi się wartości:
-w pierwszym okienku ok 340 ( jak rozumiem jest to wartość napięcia w mV)
- w drugim okienku ok -200 ( tutaj powinna się ukazywać wartość temperatury)
Czujnik został podłączony zgodnie instrukcją i w oknie Inputs zaznaczono, że to czujnik Pt1000. Została również wprowadzona kalibracja ze względu na długość przewodów. Temperatura w pomieszczeniu wynosi ok 20 stopni Celsjusza.
Czy może mi ktoś pomóc i powiedzieć dlaczego wartości temperatury się nie zgadzają?

Z góry dziękuję za pomoc
Bartek
<t></t>
Odpowiedz
Czy jest prawidłowy rezystor podlączony?
Pt1000 ma w 20st C 1078ohm
Wygłąda jakby był dużo większy rezystor, tak ok 14,7k zamiast 3,3k
<t></t>
Odpowiedz
Witajcie, podłączyłem czujnik Pt1000 2m i w lewym oknie jest wartość 3300 a w prawym gdzie powinna byś temperatura jest 1441.30 W menu wybrałem Pt1000. Czy to z lk3 coś nie tak, czy czujnik może być uszkodzony?
Odpowiedz
Czujnik PT1000 może być źle skalibrowany lub występuje problem z połączeniem. Upewnij się, że czujnik został prawidłowo podłączony zgodnie z instrukcją, a także sprawdź, czy wartości kalibracyjne są odpowiednie dla długości przewodów. Jeśli problem będzie się utrzymywał, warto rozważyć przetestowanie czujnika na innym systemie lub skontaktowanie się z producentem, aby uzyskać dalsze wsparcie.
https://sklep.magiakamieni.pl/118-kwarc-rozowy
Odpowiedz
Jakie alternatywy rozważyłbyś w tej sytuacji?
Odpowiedz
Late-night debugging, endless lines of code, and deadlines getting closer? Many students face this challenge when working on complex programming tasks. That's where coding assignment help becomes a lifesaver. With expert programmers guiding you through languages like Python, Java, C++, and more, you can better understand concepts while submitting well-structured assignments on time.
Instead of stressing over errors or incomplete programs, getting professional coding assignment help allows you to focus on learning the logic behind the code while experts assist with optimization, documentation, and debugging. It's a smart way to keep your grades strong and your coding skills growing at the same time.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości