all12 napisał(a):Druga sprawa to jeżeli w auto switch np. w out1 w górnym okienku ustawię czas pracy w dolnym mam czas przewy to w następnym out2 mam w górnym okienku czas przerwy a w dolnym czas pracy tez ma tak być ?
To sprawdziwmy, bo nie powinno tak byc[/quote]
żeby nie wprowadzać w błąd przyjrzałem sie dokładniej i auto switch działa różnie ,czasami tak jak napisałem ,czasami czas pracy na dole ,czasami u góry zaley jak się załączy ,nie wiem od czego to zależy
dziś się piec sam nie załączył, czyli musiała być inna przyczyna ,ze się sam załączył po wyłączeniu w scheduler, będę to jeszcze obserwował jednak zwracam uwagę na problem z auto switch jak wyżej
a dzisiaj znowu coś załączyło przekaźniki po wyłączeniu scheuduler 0 7.00 ,miały być wyłączone do 19.00, przyjechałem a wszystko chodzi ,chyba coś jest nie tak z oprogramowaniem
03.05.2014 dziś się wcale nie wyłączył (przy wpisie 0,##,07:00:00 off)
04.05.2014 w nocy musiałem zrobić reset bo się zawiesił zdarzało się już tak temp.127stC ,rano wszystko zadziałało prawidłowo , przydała by się funkcja autoresetu i zdalny reset ,niestety programem lan controler tools się nie da przez dwa routery
05.05.2014 zawiesił się o 00.15 i o 6-tej rano (temp 127 stC pokazuje wtedy) przypuszczam ,że dzieje się to podczas załączani styczników przekaźnikami ,jakby nagły spadek napięcia ,może mocniejszy zasilacz dać? Teraz mam 12V3A