Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
serwer http strona
Witam
Właśnie jestem nowym użytkownikiem zafascynowanym możliwościami LK, jednak...
Problem który opisuje "marekf "jest jedynie trochę niesystematycznym (bałaganiarskim) podejściem do oznaczeń
zarówno Wyjść jak i wejść. Testuję LK od trzech dni i najwięcej czasu zajmuje mi ustalanie na każdym kroku właściwych numerów wejść i wyjść.
Pola reset time oznaczone są cyfrowo od "0Out" , ale sam wskaźnik stanu wyjścia jako "1" (nie mówiąc już o niesymetrycznym rozmieszczeniu).
Wejścia analogowe na początku po kolei ale odpowiadające im wartości w tabeli I/O już inne a w numery OID dla SMP jeszcze inne.
Skutkuje to z kolei nieskorelowanymi oznaczeniami wejść i wyjść w programach zarządzających np "Tiny onof" (o tym programie innym razem)
Samo Forum pomimo, że jest jedynym źródłem informacji na temat LK i tematów pokrewnych, mam wrażenie, że żyje swoim własnym życiem bez administratora i moderatora.
Brak, jak do tej pory wyczerpującej aktualnej instrukcji (pomocy) zaprzepaszcza sukces tego bezkompromisowego urządzenia w szerokim użyciu i powoduje
niepohamowany rozrost tego Forum.

Skoro sprzedaje się jakiś produkt to bierze się na siebie odpowiedzialność za jego sprawne użytkowanie, nie tylko przez grupę zapaleńców.
Widać w tym przedsięwzięciu brak managera.
Mam nadzieję, że trochę zmobilizuję tym postem Panów Konstruktorów i Programistów do "ogarnięcia" tematu LK, życząc dalszych sukcesów.
Pozdrawiam
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości