11-20-2013, 06:15 PM
FranekKowalski napisał(a):Witam, mam trzy pytania:
1. Czy jest jakaś możliwość zdalnej zmiany parametrów dynamicznych w LK ?? Odczyt jest możliwy przez XMl'a Chciałbym stworzyć na oddzielnym serwerze zegar dobowy/tygodniowy, który zmieniałby nastawy temperatur dla poszczególnych eventów.
ZObacz na żrodło strony event config i zobaczysz co jest wysylane jak wcisniesz przycisk save, dane sa przesylane przez metodę POST, jak napiszesz jakis program co bedzie to wysyłał na LK to nie ma problemu z zmianą parametrów, jak bedzie potrzeba to mogę dać dokldany opis co za co odpowiada.
FranekKowalski napisał(a):2. Mam w różnych miejscach zamontowane już czujniki DS18. W jaki sposób należy je podłączyć aby zostały rozpoznane w zadanej kolejności czyli dla czujnika, który jest na górze badanego obiektu LK wyświetlało tmp. pod INP6 dla środkowego pod INP7 a dla dolnego INP8 ??
LK przypisuje kolejność czujników zgodnie z ich numerami seryjnymi, jak znasz numery to możesz je uporządkować, być moze pojawi się okenko co bedzie wyswietlało numer jednego podłaczonego czujnika, zeby sobie posprawdzac wszytskie i potem uporządkować.
FranekKowalski napisał(a):3. Czy kolejne wersje sofu zostaną rozszerzone o eventy dla higrometru (dot. wer. home) ??Bedą, ale nie w przyszle wersji tylko ewntualnie w następnych
pozdrawiam
tomek
tomek