09-11-2013, 01:21 AM
Cytat:Nie dziw mi się że mi się ciśnienie niebezpiecznie podniosło, skoro kupuję zaawansowane urządzenie elektroniczne i muszę poszukiwać do niego instrukcji bo w opakowaniu nawet nie ma wzmianki co i jak i skąd. Sam wiesz o co chodzi ...Zaawansowane urządzenie elektroniczne - to na pewno o Lan kontrolerze? A na początku była prosta płytka dla ISP do resetowania AP-kow i sprawdzania paru parametrów stacji bazowych. A że ludzie od sieci mają raczej awersje do drukowanych instrukcji, bo to zaraz gdzieś się zgubi. A tak ściągnie się na komputer, na jednym monitorze wyświetli pdf-a, na drugim website urządzenia ;-) Śmieję się, ale oczywiście posypujemy głowę popiołem, drukowana instrukcja musi być. Dziękujemy @kaktusowi za konstruktywną krytykę i od razu zgłaszam propozycję - część już napisałeś. A kto jeśli nie zaawansowany użytkownik wie co chce się z niej dowiedzieć? Nam się niestety zbyt często wydaje że to wiedza ogólna.
Cytat:Będę umieszczał tutaj swoje sugestie co do sprzętowych i nie tylko możliwości, jakie można by dodać, namawiam też innych forumowiczów do tego.
Interesujące propozycje, dzięki. Niestety większość nie do wykorzystania na płycie głównej, ew w płytkach rozszerzeń i jako kolejny alternatywny firmware. Płytka z pomiarem dużych prądów i napięć już od dawna jest na warsztacie na czujnikach Halla. Co do połączenia bezprzewodowego to wymieniony Nordic to nie WiFi, tylko tor RF na 2,4GHz. My planujemy połączenie bezprzewodowe na 868MHz z MESH-em (każdy punkt radiowy może przekazywać dalej sygnał), wybrane są już ciekawe moduły.
<t></t>