Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Witam
LK używam od jakiegoś już czasu i stopniowo rozwijam projekt o kolejne pomiary.
Potrzebuję jeszcze jednego wejścia analogowego i INP12 świetnie się do tego nadaje, jednak potrzebuję aby pomiar był wysyłany przez GET
Pomiar nie musi być wyskalowany - dane wysyłam na własny serwer gdzie podlegają one "obróbce".
Czy jest szansa aby "szybciochem" dodać pomiar INP12 do opcji wysyłania metodą GET ?
<t></t>
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
witam
jak zaktualizować SN ?
a i jeszcze jedno czy trzeba też wgrywać oprogramowanie 2.58 i 3.21 ?
<t></t>
Liczba postów: 12
Reputacja:
0
Witam
Nowe oprogramowanie do LanKontrolera jest 3.21 i obok 2.58 czy te dwie wersje wgrywać ? mam problem z programem na Iphonie kupiłem Tiny OnOff i nie działa temperatura mimo dobrze podpiętych czujników do kontrolera. Pan od programu twierdzi że nie mam zaktualizowanego lankontrolera stad moje pytania.
<t></t>
Liczba postów: 154
Liczba wątków: 14
Reputacja:
0
Nie można wgrać 2 wersji.
Poczytaj dokładnie co potrzebujesz w instrukcji.
Wersje 2.XX są dla innych użytkowników i mają inne funkcje niż wersje 3.XX
Zdecyduj się na jedną z tych wersji i ją wgraj.
<t></t>
Liczba postów: 2
Reputacja:
0
Jakie są założenia tego blokowania odczytu z DHT22 przy załączeniu zliczania impulsów na INP3D?
Czy to znaczy że można korzystać albo z czujnika DTH22 albo z licznika impulsów - nie jednocześnie?
W tej chwili (po aktualizacji softu) przy podpiętym DTH22 i załączeniu licznika impulsów impulsy są zliczane, mimo że nie podłączyłem żadnego generatora impulsów
Natomiast odczyt z DTH22 jest podawany na bieżąco.
<t></t>
Liczba postów: 2,350
Liczba wątków: 40
Reputacja:
14
NIe ma blokowania w tej wersji, była w poprzedniej, teraz juz nie ma.
Co do zliczania impulsow bez generatora to dziwna sprawa, sprawdziwy to. Zakladam ze jak nie ma czujnika DHT22 to impulsy nie sa zliczane?
pozdrawiam
tomek
Liczba postów: 7
Reputacja:
0
Był dzisiaj mróz.
PT1000 działa prawidłowo.
<t></t>
Liczba postów: 73
Reputacja:
0
Pt1000 działa OK (temp. +10st). Jednak mam problem z Inp1 i czujnikiem NTC10k. Działał pięknie przez parę dni do czasu przymrozków. Pokazuje mi N/A lub wartości spadające od 800 do -1 lub N/A na zmianę z ok.700st. Po przełączeniu na napięcie pokazuje 0.8V. FW3.21 i dopiero dla tej wersji używam Inp1 z 10k i temp.
<t></t>