Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LK3.5-NOWY SOFT - KOLEJNE WERSJE
Integracja tinycontrol 0.11.2 nie uruchamia się w ogóle w najnowszej aktualizacji HomeAssistant 2025.1.2 - encje są niedostępne:

Rejestrator: homeassistant.setup
Źródło: setup.py:269
Pierwsze zdarzenie: 15:22:18 (1 zdarzenia)
Ostatnio zalogowany: 15:22:18
Setup failed for custom integration 'tinycontrol': Requirements for tinycontrol not found: ['tinytoolslib==0.3.1']

Ps. Poszedłem ścieżką cząstkowej aktualizacji
ha core update --version 2025.1.1
a po restarcie
ha core update --version 2025.1.2

i teraz jest ok.
<t></t>
Odpowiedz
mam sugestię co do komunikacji MQTT.
- przydałaby się możliwość żeby dany parametr był wysyłany zawsze przy zmianie. Bardzo przydałoby się, żeby wejścia natychmiastowo wysyłały informacje o zmianie stanu
- bardzo brakuje też odczytu EVENT po MQTT, Nie bardzo rozumiem braku tego.
Odpowiedz
(01-25-2025, 10:59 PM)przeniek@ napisał(a): mam sugestię co do komunikacji MQTT.
- przydałaby się możliwość żeby dany parametr był wysyłany zawsze przy zmianie. Bardzo przydałoby się, żeby wejścia natychmiastowo wysyłały informacje o zmianie stanu

wysyłanie po zmianie ---> zdarzenia dany monitorowany parametr lub  nawet dwa dowolne jednym ustawieniem przy uzyciu operatora OR --> MQTT jako wykonanie

co do tej sugestii to już wiele razy poruszany by do operatora zdarzenia obok ptaszka z aktywacja ON/PER dodać opcje:
OLED SMS EMAIL HTTP MQTT DO WYBORU i deflautowe reakcje do takich funkcji np sms0 email0 oled0 http0 --- już jest pierwszy wiersz, mqtt też jest procka

eventy głownie pracują jako temp  w ustawieniach... gdzieś tu jest moje zapytanie jak dodać do bazy mqtt własne operatory przez PHP (poszukaj php mqtt)
możesz tym sposobem wstrzyknąć do dowolnej bazy mqtt dowolne wartości na dowolne operatory z uwzględnieniem ich rodzaju int num itd...
e-chata.hyzne.com | LK1 - sterowniki akwarystyki | LK2 - sterowniki ihome | LK3 - niezliczone ilości wersji/nakładek na farmach PV i nie tylko | LK4 - testy bezprzewodowe
Odpowiedz
(01-26-2025, 01:01 AM)stAch napisał(a):
(01-25-2025, 10:59 PM)przeniek@ napisał(a): mam sugestię co do komunikacji MQTT.

Cytat:wysyłanie po zmianie ---> zdarzenia dany monitorowany parametr lub  nawet dwa dowolne jednym ustawieniem przy uzyciu operatora OR --> MQTT jako wykonanie
o! tego nie ogarnąłem! zastanawiałem się jak się obsługuje MQTT w zdarzeniach. myślałem, że to włącz wyłącz MQTT Smile 

Cytat:co do tej sugestii to już wiele razy poruszany by do operatora zdarzenia obok ptaszka z aktywacja ON/PER dodać opcje:
OLED SMS EMAIL HTTP MQTT DO WYBORU i deflautowe reakcje do takich funkcji np sms0 email0 oled0 http0 --- już jest pierwszy wiersz, mqtt też jest procka
mam nadzieję, że kiedyś będzie Smile 

Cytat:eventy głownie pracują jako temp  w ustawieniach... gdzieś tu jest moje zapytanie jak dodać do bazy mqtt własne operatory przez PHP (poszukaj php mqtt)
możesz tym sposobem wstrzyknąć do dowolnej bazy mqtt dowolne wartości na dowolne operatory z uwzględnieniem ich rodzaju int num itd...
Dzięki! pogrzebie!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości