Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PoE switch zasilanie przez wejście "power 1" i upgrade softu
#1
Witam;
Zauważyłem bardzo dziwny problem ze switchami. Kiedy zasilam je przez port 2 czyli jack, switch działa. Podpięte rządzenia komunikują się ze sobą.
Kiedy podłączę do switcha zasilanie przez port 1 (śrubki) switch głupieje totalnie - komunikacja między urządzeniami zdycha, ping do switcha (podpiety tylko pcet) idzie 1 może na 1000, porty flapują - port na pc jest podniesiony a na switchu nie pali się dioda. Przepięcie tego samego zasilacza do portu jack (przez przejściówkę) powoduje że switch zaczyna działać normalnie.

Sprawdziłem to na 2 rożnych zasilaczach - 12V i 48V oraz dwóch różnych switchach, które zachowują się identycznie.

Dodatkowym problemem jest to, że pomimo, że mam komunikację ze switchem (zasilacz wpięty na port jack) mogę zalogować się na stronę switcha, to podczas próby aktualizacji oprogramowania, program zgłasza, zenie potrafi się ze switchem skomunikować?
Oba switche jakie mam tak samo się zachowują, tzn nie można skomunikować się przy pomocy programu do aktualizacji.

Czy te problemy wskazują, ze oba switche są uszkodzone? (jeden od razu po wyjęciu z pudełka), czy to wina softu?
Jeśli soft, to jak sprawdzić jego wersję i go zaktualizować? Może jakaś inna wersja tego programu do aktualizacji? albo jakiś tftp?
<t></t>
Odpowiedz
#2
Sprawdz czy ta łaczówka dobrze łaczy, scieżki z łaczówki łaczą się z tymi z gniazda Jack, wiec to powinno działc prawidłowo.
Wershe softu sprawdzisz na pierwszej stronie switcha, na dole jest napisane. Co do upgradu, to moze mas jakies porty w komputerze przez firewall poblokowane dlatego aplikacja nie widzi swicha?
pozdrawiam
tomek
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości