Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LK 3.0 - problemy
#1
Dzień dobry,

Jestem szczęśliwym posiadaczem LK 3.0. 
Działał sobie do dzisiaj na sofcie najnowszym, czyli 1.58a - uptime 28dni https://tinycontrol.pl/pl/archives/lan-controller-30/
Dziś zalogowałem się na niego i pierwsza zakładka (Status) była pusta.
Ponadto nie reagował na żadną zmianę ustawień.
Restart prądowy nie pomógł, ale zauważyłem, że interfejs sieciowy wstaje bardzo długo - 2-3 minuty zanim zapalą się diody i urządzenie zacznie odpowiadać na pingi.

W celu przywrócenia działania podjąłem następujące czynności poza restartem prądowym powyżej:
1. Restart to fabrycznych się udał, ale w/w problemy dalej występowały
2. Zmiana FW udała się jedynie poprzez zwarcie pinów serwisowych. Nie mogłem LK wprowadzić w tryb bootloadera - krzyczał, że nie zaznaczony jest check w zakłądce Access. Niestety nie mogłem go przestawić, bo LK nie przyjmował rzadnych zmian.
Reload softu (1.58a, 1.56a, 1.55b) jedynie pogorszył sytuacje. Mam w przeglądarce napis 404: The requested file cannot be found.
Robię coś źle przy wgrywaniu FW poprzez opcję z pinami? Nie jest to nigdzie opisane.

Chyba wykonałem wszystkie czynności jakie przyszły mi do głowy i wyczytałem na forum.

Teraz pytania:
1. Czy domowych warunkach da się przywrócić go do życia?
2. Czy jest jakiś oficjalny serwis LK? Mój już jest po gwarancji.

Z góry dzięki za pomoc.
Odpowiedz
#2
Po podłaczeniu zasilania dalej wstaje 2-3 minuty?
Wygląda jak by padła zawnetrza pamiec flash, nie jest droga, u miesz sie lutownicą posłużyc?
pozdrawiam
tomek
Odpowiedz
#3
Dzięki!
Serwis powiedział mi podobnie - odesłałem im do naprawy.
Jeżeli padanie flashy to taka normalna przypadłość, to chyba będę musiał się przeprosić z lutownica.
Jest jakaś instrukcja jaką kość kupić?
Odpowiedz
#4
W25Q80DVSNIG
pozdrawiam
tomek
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości