Liczba postów: 6
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Witam!
Po aktualizacji softu w moim LAN kontrolerze z 2.13 na 2.30 nie podnosi sie interfejs ethernet. Sama aktualizacja przez tftp zakonczyla sie pomyslnie. Niestety po aktualizacji interfejs eth ciagle sie restartowal. Po odlaczeniu zasilania i ponownym podpieciu swieci tylko zielona dioda power, nie swieci zadna dioda na gniazdku RJ45. Da sie cos z tym jeszcze zrobic??? Przed aktualizacja sprzet dzialal ok.
<t></t>
Liczba postów: 2,349
Liczba wątków: 40
Reputacja:
14
A czy przypadkiem po pewnym czasie od załączenia nie miga przez chwilę(około 5 sekund) zielona dioda na gniezdzie rj45?
pozdrawiam
tomek
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Jednak sie uruchomil na starym sofcie 1.23. Nic z tego nie rozumiem :?: W tym sofcie nie mam 1-wire, a mam trzy czujniki DS1820. Masakra.
<t></t>
Reputacja:
14
dla tego Lk co ty masz(jakaś nienajlepsza partia pamieci eeprom), soft od 2.3 do 2.34 może nie działac prawidłowo, załaduj 2.35 lub 3.01 i zrób reset ustawień po załadowaniu.
pozdrawiam
tomek
Reputacja:
14
Wymiana eeproma powinna pomóc, bo to on przechwuje wszystkie ustawienia i skoro nawet w starej wersji nie mozna zmieniac ustawień to napewnoo jest z nim cos nie tak. Programowac go nie trzeba bo LK go sam zaprogramuje jak wykryje ze jest pusty.
Jest tylko jeden problem, przez pomyłkę podałem 24c32, a powinien być 24c16. Wersja 24c32 jest obsługiwana przez LK z HW 1.2( numerem seryjny większym od 4000). Ty masz na pewno mniejszy numer seryjny wiec musisz kupić 24c16.
Przepraszam za zamieszanie.
pozdrawiam
tomek