Liczba postów: 30
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
08-17-2020, 02:31 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-17-2020, 06:46 PM przez wodnik7.)
Bede w domu na poczatku wrzesnia znow, wtedy moge sprobowac - laptopa mam wlaczonego caly czas (czyta fotowoltaike), kabel kupilem.
Update: dzis znow LK mial "dziury", ok. pol godziny, ale znow "doszedl do siebie". Tomku, podasz info, jak z ta konsola? Mam win10.
Temperatura plytki to ok. 42°C, choc to nie powinno przeciez byc problematyczne..
Reputacja:
0
08-19-2020, 11:46 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-19-2020, 11:47 AM przez wodnik7.)
Update: dziury zdarzaja sie raz na dzien (okolo), dzis np. ok. 2:30 przestal chodzic, ping dalej jest mozliwy. Wczoraj rowniez - przez pol dnia nic nie bylo, okolo 17 sie "naprawil". Dobowe resety nie pomagaja, polskich znakow brak. Przepracowany raczej tez nie jest. Jakie moga byc przyczyny, gdzie szukac?
Dziekuje za kazda wskazowke! Dodam, ze LK2.5 chodzil ponad rok bez najmniejszych problemow w tej samej konfiguracji sieciowej/czujnikowej, nigdy nie mialem zadnych objawow. Teraz jest nowszy, aby miec MQTT itp..
Reputacja:
0
Tomku,
dziekuje za wskazowke o watchdogu! Faktycznie zdaje sie, ze to on w jakis sposob blokowal/hibernowal LK.
Watchdog wylaczony, LK dziala!!!!
Jesli chodzi o dostep z zewnatrz, jestem za modemem LTE, wiec nie moge ustawic portow, niestety - ale mam podlaczony na stale laptop z teamviewerem, w ten sposob mozna sie dobic do LK. Oczywiscie podam Ci z checia dane!
Poki co wszsytko dziala, w niedziele wyjezdzam do pracy i bede dopiero w pazdzierniku - wtedy tez podlacze przejsciowke na port szeregowy.
Czekam juz tylko z niecierpliwoscia na update softu i mozliwosc zmiany formaty zmiennej DATE. Dziekuje za te opcje!!
Liczba postów: 2,349
Liczba wątków: 40
Reputacja:
14
Port http sie nie przestawił? Masz dostep do niego z kompem, zeby podpiac konsole?
pozdrawiam
tomek