Liczba postów: 7
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Witam
na www wyskakuje komunikat ERROR: Connection to board was lost. Po takim zerwaniu po kilukrotnym odźwieżeniu odzyskuje połączenie na max 1 min i potem powtórka.
Czasami załączy się przekaźnik sam z siebie na LK.
zmniejszyłem prędkość transmisji na karcie do 10Mbit - nie pomogło.
<t></t>
Liczba postów: 2,349
Liczba wątków: 40
Reputacja:
14
LK wpiety bezposrednio do kumputera, a czy przez jakis swich/router probowales? Ustaw jeszce tryb halfduplex na karcie.
pozdrawiam
tomek
Reputacja:
0
Witam
Podpięty pod router robi to samo. Maksymalny czas działania 5min. Potem ten sam błąd i zerwanie połączenia. Pomaga tylko odłączenie od zasilania i ponowne podłączenie. W tym czasie podłączyłem oryginalny kupiony u Was czujnik temp. Nic nie wskazuje.
<t></t>
Liczba postów: 2,349
Liczba wątków: 40
Reputacja:
14
może jakas felerna sztuka, zrób jeszce reset do ustawien fabrycznych i sprawdz. Czujnik musi byc podpiety przed uruchomieniem LK.
pozdrawiam
tomek
Reputacja:
0
Witam
Przycisk resetu jakby w ogóle nie reaguje. Krótkie naciśnięcie nie zmienia stanów przekaźników. Przekaźnik czasami przełączy się sam od siebie i wtedy też następuje zryw. Dłuższe przytrzymanie resetu również nie powoduje żadnych zmian - trzymałem nawet do 30s przy podłączonym i odłączonym lanie.
<t></t>
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Witam
U siebie zaobserwowałem taki objaw ,ale przez router czasami co kilkanaście minut potrafi na kilka sek. zerwać ,jak już całkiem jest brak komunikacji to reset routera pomaga i znowu jest połączenie ,nie wiem czy to ma coś wspólnego z zasilaniem bo wymieniłem zasilacz na mocniejszy i jest jakby trochę lepiej
<t></t>
Reputacja:
0
Witam
U mnie pomogła reklamacja. Nowy LK śmiga jak talala.
<t></t>