11-14-2019, 08:25 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-14-2019, 08:26 PM przez marcinb.
Powód edycji: Ponowne testy
)
(11-14-2019, 08:04 PM)agrest napisał(a): Hej, a zwróć uwagę co jest napisane "Cyklicznie (wartość w polu czasu używana jako okres między akcjami)".To tylko taka uwaga, czy chcesz aby było uruchamiane co 22 godziny czy codziennie o 22:00?
A druga sprawa to błąd. W schedulerze czas jest odliczany o jedną sekundę szybciej. Sprawdziłem. Po ustawieniu 3 sekund wyłączenie następuje po 2, przy 5 po 4 sekundach itd. Jak ustwisz 1 sekundę czas powrotu wynosi 0 sekund i przekaźnik się nie załącza. Co ciekawe przy ręcznym włączeniu wydaje się, że czas powrotu jest liczony prawidłowo.
Poprawiłem "Cykliczne"-USUNIĘTE.Faktycznie masz rację z tym stwierzeniem:
Cytat:A druga sprawa to błąd. W schedulerze czas jest odliczany o jedną sekundę szybciej. Sprawdziłem. Po ustawieniu 3 sekund wyłączenie następuje po 2, przy 5 po 4 sekundach itd. Jak ustwisz 1 sekundę czas powrotu wynosi 0 sekund i przekaźnik się nie załącza. Co ciekawe przy ręcznym włączeniu wydaje się, że czas powrotu jest liczony prawidłowo.
Poprawiłem na 2 sek. , jeśli w kolejnej wersji firmware zostanie to poprawione to sobie zmienię.
Dzięki.