10-27-2018, 12:01 PM
Ponawiam pytanie do osób reprezentujących producenta. Dlaczego nie działa przełączenie wyjścia OUTx na drugim kontrolerze będącym serwerem w konfiguracji zdalnej wywołując go za pomocą zdarzenia EVENT na kontrolerze będącym klientem?
Wykonałem poniższe czynności.
1. Definiuję pierwszy i jedyny Event
OUT0=1 -> OUT1=1
2. W tablicy Remote Control ustawiam ip serwera, hasło, port oraz
INPD1=OUT0
Event1=OUT0
3. Przełączam wyjście OUT0 ręcznie go klikając. Następuje przełączenie wyjścia OUT1 w kliencie co jest potwierdzeniem, że Event zadziałał, natomiast na Serwerze wyjście OUT0 nie przełącza się.
4. Zwieram wejście INPD1 do masy i prawidłowo przełącza się wyjście OUT0 w Serwerze.
Wniosek z tego mam taki, że wejście INPD1 prawidłowo steruje zdalnie serwerem, natomiast Event tego nie robi.
Gdzie leży problem?
Wykonałem poniższe czynności.
1. Definiuję pierwszy i jedyny Event
OUT0=1 -> OUT1=1
2. W tablicy Remote Control ustawiam ip serwera, hasło, port oraz
INPD1=OUT0
Event1=OUT0
3. Przełączam wyjście OUT0 ręcznie go klikając. Następuje przełączenie wyjścia OUT1 w kliencie co jest potwierdzeniem, że Event zadziałał, natomiast na Serwerze wyjście OUT0 nie przełącza się.
4. Zwieram wejście INPD1 do masy i prawidłowo przełącza się wyjście OUT0 w Serwerze.
Wniosek z tego mam taki, że wejście INPD1 prawidłowo steruje zdalnie serwerem, natomiast Event tego nie robi.
Gdzie leży problem?
<t></t>