02-11-2018, 07:08 PM
obercik post_id=15655 time=1518301529 user_id=6343 napisał(a):Tak, przez brokera mozna załaczyc wyjscia out i pwm.Cytat:. Zakldasz, że każdy uzytkownik będzie się łączył z siecia gdzie jest LK3?TAK właśnie zakładam.
Każdy użytkownik (niech ich będzie np. 50) otrzymuje aplikację na androida i poprzez funkcję "zaszytą" w aplikacji uruchamia przekaznik: http://user:password@my_ip_adress/outsourcing.chi?out0=0. i otwiera szlaban,
gdzie tak naprawdę łączy się z zewnętrznym adresem IP, na którym działa LK3. Zastanawiam się, że byłoby to prostsze łączyć się z samym LK3 niż jeszcze przez pośredniczący serwer mqtt.ats.pl
Jednakże poproszę o podpowiedzi.
Zarejestrowałem mój LK3 na mqtt.ats.pl ale co dalej.
Czy ja dobrze zaczynam rozumieć, że przez broker, np. mqtt.ats.pl można też wykonywać różne funkcje na LK3, np. uruchomienie przekaźnika ? Jak inaczej to rozwiązać dla 50 użytkowników? Jak wspomniałem, potrzebuję kontrolować każdego. Jakaś podpowiedź jak to zrobić? CZY NP. Zarejestrować 50 różnych użytkowników i do każdego przypisać ten sam LK3?
Co do przypisanie jednego Lk do 50 userow to chyba mozna tak zrobic ale potwierdz to u admina strony mqtt.ats.pl
pozdrawiam
tomek
tomek