11-14-2015, 08:49 PM
Właśnie chodzi o monitoring danych. Cyfrowe dane pomogłeś rozwiązać przy pomocy 74150, za co duże dzięki!. Teraz szukam rozwiązania na układzie 5414 (bo będzie miał możliwość wysterowania za pomocą wejść ABCD) linii DATA z czujników podpiętych do wejść INPx. Aktywne wyjście z 5414 powinno zamykać obwód pomiarowy. Nie chcę podpinać w to miejsce mechanicznego włącznika (RELAY), który spełni tę funkcję bez zastrzeżeń.Chcę zastosować włącznik elektroniczny (ze względu na mniejszą masę, wymiary etc). Triak w tym przypadku, jak zasygnalizowałeś nie jest najlepszym pomysłem. Dlatego proszę o pomoc jak to zrealizować by nie zakłócić pracy linii DATA.
Oczywiście tablica zdarzeń traci sens. Możliwa jest tylko reakcja na przekroczone wartości z poziomu aplikacji (strona WWW) na Serwerze zewnętrznym LAMPP. Ta reakcja to wysłanie maila czy SMS z GSM Kontrolera.
Mój serwer LAMPP pracuje na malince. Zobacz wątek na forum (trzy pozycje niżej) "Kolejny sposób komunikacji z LK02 -POPRAWIONY ADRES!". Tam podałem linki do mojej malinki.
Malinka to osobny temat, o którym coraz poważniej myślę. Ale to nie miejsce na tym forum. Jestem na razie na etapie LK - Serwer zewnętrzny, i mam do rozwiązania na cito obsługę dużej ilości wejść cyfrowych i analogowych.
Oczywiście tablica zdarzeń traci sens. Możliwa jest tylko reakcja na przekroczone wartości z poziomu aplikacji (strona WWW) na Serwerze zewnętrznym LAMPP. Ta reakcja to wysłanie maila czy SMS z GSM Kontrolera.
Mój serwer LAMPP pracuje na malince. Zobacz wątek na forum (trzy pozycje niżej) "Kolejny sposób komunikacji z LK02 -POPRAWIONY ADRES!". Tam podałem linki do mojej malinki.
Malinka to osobny temat, o którym coraz poważniej myślę. Ale to nie miejsce na tym forum. Jestem na razie na etapie LK - Serwer zewnętrzny, i mam do rozwiązania na cito obsługę dużej ilości wejść cyfrowych i analogowych.
<t></t>