Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SW:3.22 i wskazania z DHT11
andre napisał(a):Co do czujnika temp na płytce to pokazuje on temperaturę z otoczenia płytki siłą rzeczy wyższą o kilka stopni od otoczenia w zależności czy jest obudowa, czy moduł LK jest "wciśnięty" między inne urządzenia .Poniekąd pat masz rację bo służy on głównie do sygnalizacji wzrostu temperatury układu (zwarcia,przeciążenia itp.) jednak moim zdaniem korekcja tu jest zbędna.
Ogólnie problem stabilizacji warunków przy pomiarach temperatury np. dallasami to temat-rzeka.

Spoko, ja już z tym dałem na luz, dla mnie - tego czujnika nie ma. Kiedyś chciałem go wykorzystać w paru rozwiązaniach bo wydawało mi się, że jak jest pomiar to powinien być konkretny i - miałem rację - wydawało mi się. :lol:
Wrzucając LK np. do szafy rack (gdzie watchdog może pohasać Big Grin) można by oczekiwać, że przy okazji załączy on wentylację w stosownym momencie skoro czujnik jest wbudowany. Niestety, bez dallasów nie można na LK w tym zakresie polegać. Pozostaje zatem tylko uruchamianie zraszaczy w przypadku pożaru. :lol:
<t></t>
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości