11-20-2013, 06:58 PM
ZKTECH napisał(a):U siebie mam LK z podpiętym DHT11 i pokazuje mi 35-38% (to mało fajnie, bo sucho) dlatego też mam możliwie dobry nawilżacz powietrza gdzie na wyświetlaczu mam praktycznie takie same wartości (nawilżacz pokazuje wilgotność panującą w pomieszczeniu) jak trochę popracuje to wartości rosną w obu miejscach pomiaru. Walczyłem kiedyś trochę z wilgotnością ale nie wierzę że można utrzymać w pomieszczeniu mieszkalnym wartości ponad 60%- pamiętajmy że obecnie jest okres grzewczy.
To masz szczęście że masz te same pomiaru na obu urządzeniach . Jak nie wierzysz że można mieć w pomieszczeniach mieszkalnych ponad 60% , to ja ci powiem że można . W tamtym roku jak kupiłem to mieszkanie (w starym budownictwie ) wilgotność była w nim na poziomie 83-87 % mimo grzania i wietrzenia . I nie pisz że to niemożliwe . Powycierana podłoga (panele) schła ok 3 godzin , ubrania , pościel były wilgotne . Dlatego zmuszony byłem do kupna osuszacza . Chodził dzień i noc (pobór 300 W) , a co 12 godzin wylewałem z niego 6 litrów wody . W tym roku zrobiłem dodatkową wentylację wumuszoną w mieszkaniu , ale do zadowolenia jeszcze daleko . Dzisiaj o godz 16.30 wilgotność 60 % na trzech stacjach pogodowych , natomiast na lan kontrolerze standartowo 41-42 % . Więc może sprawdz na jakiejś stacji pogodowej , jakoś nie chce się wierzyć że tylko u mnie zle pokazuje . Albo daj czujnik lan kontrolera gdzieś gdzie wiesz że jest 60-70% i zobacz jak on pokazuje .
art79 jeszcze do ciebie pytanie bo widzę że jesteś dobry w te klocki z adresami ip .
Poniewarz pomysł z drugim routerem mi nie wypalił (w piwnicy nie było zasięgu wi-fi ) to zakupiłem Adapter PowerLine (internet przez gniazdko 220v ) Wczoraj wszystko podłączyłem i znowu nie działało . Wszedłem więc w ustawienia routera i przekierowałem port . Czyli przekierowałem port wan na adres lan kontrolera - 192.168.17.17 (port 80 ) . Wszystko zaczęło fajnie kulać do czasu aż nie wyjąłem lan kontrolera z gniazdka . Po ponownym załączeniu już nie ma kontaktu z lan kontrolerem . Trzeba go zresetować do ustawień fabrycznych , znowu poustawiać na nowo i znowu chodzi , do czasu odłączenia zasilania . Czy może coś lub ktoś blokuje mi porty ? Czy dobrze to przekierowałem ? Co tu jest nie tak .
<t></t>