11-17-2024, 05:16 AM
Dzień dobry,
Piszę oprogramowanie które ma za zadanie zbierać stan i wysterowywać dużą ilość waszych produktów w różnych wersjach sprzętu i oprogramowania. Aktualnie mam na blacie :
"Connection refused" a mimo to w niektórych przypadkach jak LK1 nadal istnieje możliwość połączenia przez przeglądarkę i sterowanie wyjściami. Nie udało mi się też znaleźć żadnej prawidłowości nie ważne czy pytam co 10 sekund czy wysyłam żądania tak szybko jak mój PC umie nadawać raz urządzenie się wiesza po chwili krótszej a raz po dłuższej.
Próbowałem postąpić za radą poprzedniego autora takiego systemu jednak bezskutecznie.
Jakie są limity zapytań tj jak szybko mogę odpytywać urządzenie by mieć pewność że nie zawiesi się ono i jak to najlepiej robić?
go_files.zip (Rozmiar: 9.23 KB / Pobrań: 12)
Piszę oprogramowanie które ma za zadanie zbierać stan i wysterowywać dużą ilość waszych produktów w różnych wersjach sprzętu i oprogramowania. Aktualnie mam na blacie :
- LK3 SW:1.39 HW:3.8
- LK2 HW:2.5 SW:3.02
- LK1 ? HW:1.2 SW:3.22
"Connection refused" a mimo to w niektórych przypadkach jak LK1 nadal istnieje możliwość połączenia przez przeglądarkę i sterowanie wyjściami. Nie udało mi się też znaleźć żadnej prawidłowości nie ważne czy pytam co 10 sekund czy wysyłam żądania tak szybko jak mój PC umie nadawać raz urządzenie się wiesza po chwili krótszej a raz po dłuższej.
Próbowałem postąpić za radą poprzedniego autora takiego systemu jednak bezskutecznie.
- udaje przeglądarkę wysyłając praktycznie wszystkie nagłówki jakie wysyłam przez no przeglądarkę
- upewniam się że wysyłam nie więcej niż 1 żądanie na raz
- upewniam się że między żądaniami jest co najmniej 20 ms odstępu
- Podczas normalnej pracy urządzenie co 10 sekund otrzymuje dwa żądania (outputs.json + status_per.json lub st0.xml + st2.xml)
- w przypadku ustawienia czegokolwiek dochodzi jeszcze żądanie /outs.cgi?=out%d=%d po którym następują dwa żądania z punktu 4 i zegar znowu czeka 10 sekund lub do następnego "ustawienia
Jakie są limity zapytań tj jak szybko mogę odpytywać urządzenie by mieć pewność że nie zawiesi się ono i jak to najlepiej robić?
go_files.zip (Rozmiar: 9.23 KB / Pobrań: 12)