(05-31-2024, 10:44 PM)sl500 napisał(a): Mam 2 lk3.5 i jeden steruje drugim. Czy spełnienie zdarzenia zawsze powoduje wysłanie komendy do drugiego żeby zmienić stan wyjścia out0 czy tylko wtedy kiedy zdarzenie zmienia stan w pierwszym lk ?
to zależny czy masz tam włączone zdalne sterowanie i jak konfigurowane...
Ponadto musisz wsiąść pod uwagę specyfikę protokołu UDP które nie weryfikuje czy instrukcja dotarła do adresu.. więc jeśli to lata po kilku sieciach ma prawo nie zawsze działać. Tak samo w mocno obciążonej lokalnej sieci często wysyłana instrukcja z doświadczenia nie zawsze dociera..
Przykład: mam LK3 jako sterownik bramy, w momencie otwierania zlicza obroty osi silnika (bistabilny INPD2 zmiana stanów co poł sekundy) jest też wysyłana do innego LK3 PWM2 przy pomocy opcji zdalne sterowanie który steruje w budynku oświetleniem zewnętrznym i zaczyna "mrugać" podświetleniem numeru budynku, i z doświadczenia wiem że działa to raz lepiej raz gorzej mimo że to tylko oczko różnicy w IP a wszystko dzieje się na tym samym switchu POE
Dlatego by mieć pewność ze instrukcja doleci do ważnych komend używam httpApi
e-chata.hyzne.com | LK1 - sterowniki akwarystyki | LK2 - sterowniki ihome | LK3 - niezliczone ilości wersji/nakładek na farmach PV i nie tylko | LK4 - testy bezprzewodowe