Posiadam Lan kontroler od kilku miesięcy, i zauważyłem dziwną rzecz, co jakiś czas samoczynnie zmienia mi się wpis w zakładce Network Config w polu SMTP Server.
Prawidłowy wpis wygląda tak: moja-domena.pl natomiast samoczynnie co jakiś czas mienia się na: moja)domena.pl
Co może być przyczyną samoczynnej zmiany znaku z "-" na ")".
wersja softu 2.47, próbowałem go ponownie flashować ale to nic nie zmieniło. Restart urządzenia nie wywołuje zmiany tego znaku.
Raczej samoczynnie, gdyż po ostatnim poprawieniu tego wpisu do dnia wczorajszego nic nie zmieniałem a wpis ponownie został zmieniony.
Resetu do ustawień fabrycznych nie robiłem.
Dzisiaj ponownie, zmieniło mi wpis zamieniając znak "-" na ")".
Zrzut ekranu w załączniku, opcje na samym dole które się nie załapały nie były modyfikowane przeze mnie czyli mają standardowe wpisy.
Problem w tym, że nie przychodzą. Przyznam się szczerze, że dopiero miesiąc temu zauważyłem to przez przypadek gdy chciałem zaprezentować znajomemu jakie to mam zarąbiste urządzonko, które przyśle mi maila gdy otworzymy szafę Rack-ową.
Niestety mail nie przyszedł i dopiero wtedy zorientowałem się, że cała usługa mailingu nie działa.
Więc poza testowymi mailami nie dostałem w trakcie pracy żadnego innego.
Do dnia dzisiejszego problem nie wystąpił, przed chwilą wgrałem najnowszą wersję 2.53, zobaczymy co czas pokaże.
A tak przy okazji w ramach informacyjnych, z poziomu Windowsa 7, można bezproblemowo używać LAN Controler Tools, wystarczy tylko wejść w: Panel Sterowania-->Programy i funkcje-->(tutaj w menu po lewo wybieramy)Włącz lub wyłącz funkcje systemy Windows--> (uruchamiamy potrzebną nam usługę) Klient TFTP, Klient Telnet. I gotowe, aplikacja działą tak samo jak i na WinXP