![]() |
Działanie v.2.51 - Wersja do druku +- Forum Tiny Control Solution (https://forum.tinycontrol.pl) +-- Dział: LanKontroler - sprzęt i wersje wsadów, problemy, zastosowanie (https://forum.tinycontrol.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: LanKontroler - wersje oprogramowania (https://forum.tinycontrol.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Działanie v.2.51 (/showthread.php?tid=307) Strony:
1
2
|
Działanie v.2.51 - cam1 - 10-11-2013 Testowane na HW:1.2 SW:2.51 S/N:7144 1) "Relay after start" działa teraz ok. 2) Tekst email dla INP1D jest: "BRAMA (0-zamknięta,1-otwarta):" W wer.2.47 było ok. a po załadowaniu 2.51: "BRAMA (0-zamknię" Powrót do 2.47 i tekst jest poprawny. Kolejny update i tekst zrobił się: "BRAMA (0-za" 3) NIE zapisują się zmiany wartości w konfiguracji ! Jest komunikat WAIT 3 SECOND....SAVE DATA ale dane bez zmian. Włączenie i wyłączenie wejść analogowych jest zapamiętywane. Włączenie wejść logicznych NIE jest zapamiętywane. Poprzednia wersja z nie bardzo i ta również - coś można z tym zrobić? Re: Działanie v.2.51 - mattai - 10-11-2013 A jak działa zapisywanie zmian w konfiguracji sieci? Też ma taki długi start i strasznie muli po załączeniu? Re: Działanie v.2.51 - cam1 - 10-11-2013 Przy zmianie statycznego ip reboot jest niewyraźny, nie klapie przekaźnikami i LK wstaje przez 2-3 minuty. Jest inaczej niż we wcześniejszych wersjach, ale dobrze że choć wstaje z prawidłowym nowym ip. Zmiana na dhcp i inne zmiany w ustawieniach sieci wydają się działać poprawnie. Jeszcze jedno: Po reboot wyłącza się WatchDog. Ale pamięta ustawienia. Przy okazji: Czy ustawienia WatchDog nie są pamiętane po zmianie firmware? Re: Działanie v.2.51 - wilkxt - 10-11-2013 posprawdzam te problemy. Co do pamietania ustawien po wymianie softu to, ogólnie są pamietane te ustawienia, przy których nie było zmian, jesli były np. zmiany w watcgdoog to ustawienia w nim zostana zresetowane. Re: Działanie v.2.51 - wilkxt - 10-11-2013 cam1 napisał(a):Przy zmianie statycznego ip reboot jest niewyraźny, nie klapie przekaźnikami i LK wstaje przez 2-3 minuty.A dlaczego miał by klepać,? Co do maila to nie używaj polskich znaków, masz "ę", zmien na e. Przed chwilą sprawdzałem zapisywanie w tablicy zdarzeń i zapisuje bez problemu, sprawdz to dokladnie. Jak robisz save i jest zeby czekac 3 sekundy to sprawdz (zanim uplynie 3) sekundy czy załaduje odrazu inną stronę czy dopiero po tych 3 sekundach. Jakiej przeglądraki uzywasz? Re: Działanie v.2.51 - cam1 - 10-11-2013 wilkxt napisał(a):ogólnie są pamietane te ustawienia, przy których nie było zmian, jesli były np. zmiany w watcgdoog to ustawienia w nim zostana zresetowane.hmm, zmian? od ostatniego włączenia? rebootu? nie wiem... WatchDog był ustawiony i niby działał. Zmiana na v.2.51 i w ustawieniach pusto. Dane wpisane ponownie i znów po update wstecz WatchDog jest pusty. No a to chyba już napisałem, że v.2.51 wyłącza go przy każdym reboocie i zdarzyło się to też przy którymś zapisie zmian. Re: Działanie v.2.51 - wilkxt - 10-11-2013 cam1 napisał(a):hmm, zmian? od ostatniego włączenia? rebootu? nie wiem...Zmian w sofcie, jesli były zmiany w sofcie dotyczace watchdoga to po upgradzie do nowej wersji beda ustawienia watchdoga zresetowane. Tak było w wersji 2.51. Re: Działanie v.2.51 - cam1 - 10-11-2013 wilkxt napisał(a):A dlaczego miał by klepać,?Dotąd zawsze przy reboocie jakiś (albo kilka) przekaźnik klepał. wilkxt napisał(a):Co do maila to nie używaj polskich znaków, masz "ę", zmien na e.Sprawdzałem działanie email z pl wiele razy we wcześniejszych wersjach i z uwagi na poprawne działanie mam teraz wszędzie wstawione pl znaki. To obcięcie występuje tylko w polu INP1D i prawie za każdym razem inaczej obcina. wilkxt napisał(a):Przed chwilą sprawdzałem zapisywanie w tablicy zdarzeń i zapisuje bez problemu, sprawdz to dokladnie.Sprawdziłem jeszcze kilka razy. Aby cokolwiek edytować muszę zmienić wersję na 2.47 wilkxt napisał(a):Jak robisz save i jest zeby czekac 3 sekundy to sprawdz (zanim uplynie 3) sekundy czy załaduje odrazu inną stronę czy dopiero po tych 3 sekundach.Ładuje po 3 sekundach. wilkxt napisał(a):Jakiej przeglądraki uzywasz?Sprawdzałem tego LK z różnych stacji i różnych przeglądarek ff (3.6, 10, 22), chrome, opera (z wyj.IE). Re: Działanie v.2.51 - cam1 - 10-11-2013 Pozwoliłem sobie w wątku, może komuś się przyda... wilkxt napisał(a):masz duzo ustawieńto tylko część, ma być więcej wilkxt napisał(a):takie chwilowe mało pocieszjace rozwiazanie problemuha ![]() wilkxt napisał(a):Watchdoog dziala Oktak, watchdoog działa i działał, tylko wyłącza się (ginie zaznaczenie) po reboocie i czasem przy jakimś zapisie ustawień - może to ta sama przyczyna wilkxt napisał(a):tak samo w INP2 wartosc temperatury jest poniezej 200 dlatego ustawia wyjsciaczęść ustawień jest tymczasowa, ale niektóre wymagają takiego odwrotnego ustawienia, bo przekaźniki są na driverach npn i odwracają działanie dlaczego? zasilane z dowolnego napięcia, tu akurat 12V, mniej elementów... dlatego zamiast "Reverse out state" na wejściu lepsze by było na wyjściu, przynajmniej dla każdego mojego zastosowania wilkxt napisał(a):Watchdoog masz odpalony na OUT2na razie tylko ten, a docelowo w 80% są użyte dwa Generalnie v.2.51 działa wyraźnie sprawniej od wcześniejszych. Niecierpliwie oczekuję poprawionej wersji. Przydałby się też taki wsad dla HW 1.1. Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie. camel Re: Działanie v.2.51 - wilkxt - 10-14-2013 cam1 napisał(a):odznacz ptaszek WD przy watchdogu i juz sie nie bedzie wylaczałwilkxt napisał(a):Watchdoog dziala Oktak, watchdoog działa i działał, tylko wyłącza się (ginie zaznaczenie) po reboocie i czasem przy jakimś zapisie ustawień - może to ta sama przyczyna |