Problem z modułem przekaźników - Wersja do druku +- Forum Tiny Control Solution (https://forum.tinycontrol.pl) +-- Dział: LanKontroler - sprzęt i wersje wsadów, problemy, zastosowanie (https://forum.tinycontrol.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: LanKontroler - wersje oprogramowania (https://forum.tinycontrol.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Problem z modułem przekaźników (/showthread.php?tid=221) Strony:
1
2
|
Problem z modułem przekaźników - szefik - 06-06-2013 Witam, Zakupiłem swój pierwszy Lan kontroler z modułami lan/PoE i przekaźnikami. Niestety albo coś robię zle albo coś jest niedziałające - przy załączaniu kolejnych dwóch przekaźników, kontroler się zawiesza. W innym poście zadałem pytanie o moduł poe, czy jest możliwość zasilania go na 48V. Takie mam urządzenia które muszą pracować na tym napięciu. Dziękuję, Andrzej Re: Problem z modułem przekaźników - tomekO - 06-06-2013 Witam, podstawowa specyfikacja techniczna : napięcie zasilania: 9-56V pobór mocy : 1W zasilanie PoE: TAK, pasywne interfejsy: ethernet 10Mbit/s przekaźnik: 255VAC 10A zakres temperatur pracy: -20 do +85st C wymiary 57x67mm waga 45g wiec się da. TomekO Re: Problem z modułem przekaźników - wilkxt - 06-07-2013 Sam LK można 48V ale dodatkowa płytka POE to zależy od użytych tranzystorów, standardowo było do 30V Re: Problem z modułem przekaźników - wilkxt - 06-07-2013 szefik napisał(a):Witam, Czy jak odepniesz płytke z przekaźnikami i załączyśz wyjsica to tez się zawiesza? Re: Problem z modułem przekaźników - szefik - 06-07-2013 Nie, po odpięciu płytki z przekaźnikami Lan kontroler się odblokowuje Andrzej Re: Problem z modułem przekaźników - wilkxt - 06-08-2013 a odpowiada na pingi jak jest zablokowany? Czy po odblokowaniu uruchamia się od nowa czy poprostu kontynuje opracę, sprawdz po odmierzanym czasie Re: Problem z modułem przekaźników - szefik - 06-08-2013 Tak, odpowiada na pingi. Błędnie napisałem wcześniej, że po odłączeniu modułu odblokowuje się. Trzeba odłączyć zasilanie. To wygląda tak, jak gdyby zawieszał się serwer www. W przeglądarce wyświetla się komunikat o utracie połączenia. Po tych moich próbach już nawet teraz wyłączenie zasilania przestało dawać efekty. W poniedziałek spróbuję zresetować urządzenie. Rozumiem, że jestem pierwszą osobą z takim problemem. Andrzej Re: Problem z modułem przekaźników - szefik - 06-10-2013 Jeśli LanKontr jest podłączony bez dodatkowych płytek, nie mam problemu z komunikacją przez www. Dzisiaj jeszcze chwilę się pobawiłem i zresetowałem Lan Kontroler i uzyskałem następujący rezultat: Przełączając Out0 do Out4 na On (w różnej kolejności) w momencie załączania piątego przekaźnika (nie chodzi o kolejne wyjście Out ale jako liczbę przekaźników) kontroler zrywa połączenie poprzez www. Odblokowanie następuje po ponownym uruchomieniu. Wcześniej ten efekt pojawiał się przy załączaniu dwóch przekaźników z modułu. Zresetowałem kolejny raz i efekt pojawia się, zrywa komunikacje przez www ale po chwili wszystko wstaje, łączy się z powrotem Wersja sprzętu i softu: HW:1.2 SW:2.43 S/N:6187 Andrzej Re: Problem z modułem przekaźników - wilkxt - 06-11-2013 Załąduj wersje softu 3.08 HOME i zobacz jak działa Re: Problem z modułem przekaźników - szefik - 06-11-2013 Załadowałem i wciąż to samo. Andrzej |