Forum Tiny Control Solution
LK3.5-NOWY SOFT - KOLEJNE WERSJE - Wersja do druku

+- Forum Tiny Control Solution (https://forum.tinycontrol.pl)
+-- Dział: LanKontroler - sprzęt i wersje wsadów, problemy, zastosowanie (https://forum.tinycontrol.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: LanKontroler V3.5 (https://forum.tinycontrol.pl/forumdisplay.php?fid=28)
+--- Wątek: LK3.5-NOWY SOFT - KOLEJNE WERSJE (/showthread.php?tid=933)



RE: LK3.5-NOWY SOFT - KOLEJNE WERSJE - agrest - 10-28-2019

Hej w ustawieniach wyjść cyfrowych masz czas powrotu do stanu początkowego. Będzie prawie o połowę mniej wpisów.


RE: LK3.5-NOWY SOFT - KOLEJNE WERSJE - marcinb - 10-30-2019

A mi jeszcze przedałoby się aby można dodać więcej warunków SMSów i można było powiadomienia wysyłać na wiecej numerów.


RE: LK3.5-NOWY SOFT - KOLEJNE WERSJE - wilkxt - 11-06-2019

Załaczam  nowy soft do Lk3.5/6/7 ver. 1_19 - nie wgrywac do LK3

.zip   lk3_7_firmware_1_19.zip (Rozmiar: 440.99 KB / Pobrań: 229)

Poprawiono:
- ładowanie pliku backupu
- zapis schedulera
- automatyczna zmiana czasu letni/zimowy
- reset do ustawien fabrycznych wymaga zwolnienia przycisku po dwkukrotnym kliknieciu przekaxnika
- rozdzielenie urządzeń podpinanych do serial port i modbusa, każde ma teraz swoja zakladkę
Dodano:
- edycja wpisów schedulera
- edycja wpisow w zdarzeniach
- moce P1-P4 jako nowe żródło w zdarzeniach
- edycja slave id w Modbus RTU


RE: LK3.5-NOWY SOFT - KOLEJNE WERSJE - marcinb - 11-06-2019

Pobrane - poszło


RE: LK3.5-NOWY SOFT - KOLEJNE WERSJE - marcinb - 11-13-2019

(10-28-2019, 07:09 PM)agrest napisał(a): Hej w ustawieniach wyjść cyfrowych masz czas powrotu do stanu początkowego. Będzie prawie o połowę mniej wpisów.

Hejka,
Własnie przetestowałem Scheduler nie zadziała z przekaźnikiem tzn.
jresli Wyjście ma stan 0 a mam wpisany automatyczny powrót po 1sek. to Scheduler nie zadziała tzn nie załączy wyjścia. Jak zmienię na powrót 0 sek to działa bez problemu.

Pretestowane. Jeśli wartość powrotu jest inna niż "1" to scheduler zadziała z wartością 1 nie.


RE: LK3.5-NOWY SOFT - KOLEJNE WERSJE - agrest - 11-13-2019

Pokaż ustawienia


RE: LK3.5-NOWY SOFT - KOLEJNE WERSJE - marcinb - 11-14-2019

(11-13-2019, 08:12 PM)agrest napisał(a): Pokaż ustawienia

Proszę
[Obrazek: cb04ec3070fb2.png]
[Obrazek: 597c50f772392.png]


RE: LK3.5-NOWY SOFT - KOLEJNE WERSJE - agrest - 11-14-2019

Hej, a zwróć uwagę co jest napisane "Cyklicznie (wartość w polu czasu używana jako okres między akcjami)".To tylko taka uwaga, czy chcesz aby było uruchamiane co 22 godziny czy codziennie o 22:00?

A druga sprawa to błąd. W schedulerze czas jest odliczany o jedną sekundę szybciej. Sprawdziłem. Po ustawieniu 3 sekund wyłączenie następuje po 2, przy 5 po 4 sekundach itd. Jak ustwisz 1 sekundę czas powrotu wynosi 0 sekund i przekaźnik się nie załącza. Co ciekawe przy ręcznym włączeniu wydaje się, że czas powrotu jest liczony prawidłowo. Smile


RE: LK3.5-NOWY SOFT - KOLEJNE WERSJE - marcinb - 11-14-2019

(11-14-2019, 08:04 PM)agrest napisał(a): Hej, a zwróć uwagę co jest napisane "Cyklicznie (wartość w polu czasu używana jako okres między akcjami)".To tylko taka uwaga, czy chcesz aby było uruchamiane co 22 godziny czy codziennie o 22:00?

A druga sprawa to błąd. W schedulerze czas jest odliczany o jedną sekundę szybciej. Sprawdziłem. Po ustawieniu 3 sekund wyłączenie następuje po 2, przy 5 po 4 sekundach itd. Jak ustwisz 1 sekundę czas powrotu wynosi 0 sekund i przekaźnik się nie załącza. Co ciekawe przy ręcznym włączeniu wydaje się, że  czas powrotu jest liczony prawidłowo. Smile

Poprawiłem "Cykliczne"-USUNIĘTE.Faktycznie masz rację z tym stwierzeniem:
Cytat:A druga sprawa to błąd. W schedulerze czas jest odliczany o jedną sekundę szybciej. Sprawdziłem. Po ustawieniu 3 sekund wyłączenie następuje po 2, przy 5 po 4 sekundach itd. Jak ustwisz 1 sekundę czas powrotu wynosi 0 sekund i przekaźnik się nie załącza. Co ciekawe przy ręcznym włączeniu wydaje się, że  czas powrotu jest liczony prawidłowo. Smile

Poprawiłem na 2 sek. , jeśli w kolejnej wersji firmware zostanie to poprawione to sobie zmienię.

Dzięki.


RE: LK3.5-NOWY SOFT - KOLEJNE WERSJE - Artur73 - 11-16-2019

Witam
Zakładka Moc i Energia po wybraniu Licznika SDM72D-1 mamy dostępny tylko parametr Pokaż wartość P1. Pokaż wartość E1 wskazuje 0, brak odczytanej wartości z licznika.
Mam jeszcze pytanie o Modbus TCP, czy jest szansa na możliwość zmiany stanu wyjść po Modbus TCP