uzytkowanie GSM_V2 w Austrii - Wersja do druku +- Forum Tiny Control Solution (https://forum.tinycontrol.pl) +-- Dział: Kontrolery GSM (https://forum.tinycontrol.pl/forumdisplay.php?fid=29) +--- Dział: GSM kontroler GSM (https://forum.tinycontrol.pl/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: uzytkowanie GSM_V2 w Austrii (/showthread.php?tid=34) |
uzytkowanie GSM_V2 w Austrii - Piotrek - 05-07-2012 Witajcie, aktualnie jakupilem kilka sztuk kontollera GSM_V2 i planuje uzytkowania w Austrii. Po krotkiej walce z ustawieniami kontrollera przez smsy (brakuje mi jednak podlaczenia pod kompa) zostalo mi tylko kilka problemow: 1. Nie otrzymuje potwierdzen ani odczytow 2. ktora zworka sluzy do resetowania kontrolera? (zalacznik: Nr1 czy Nr 2) 3. Czy to normalne ze mam straszne zaklocenie jak wlacze podsluch mikrofonu? Dzieki! Pozdrawiam Piotrek Re: uzytkowanie GSM_V2 w Austrii - Piotrek - 05-25-2012 Witam, niestety dalej czekam na odpowiedz. Nie moge znalesc przyczyne dlaczego nie otrzymuje smsow od controllera. Przypuszczam ze poprostu trzeba ustawic prawidlowy gateway dla smsow ale w instrukci nic na ten temat nei moge znalesc. Re: uzytkowanie GSM_V2 w Austrii - wilkxt - 06-15-2012 Witam >1. Nie otrzymuje potwierdzen ani odczytow zakladam ze są pieniądze na koncie karty sim i polaczenia wychodzące sa aktywne. Sms zwrotny powinien przyjsc automatycznie po wysłaniu komend ustawiających, natomiast żeby mieć potwierdzenia wykonania komend "reboot' i "set:on/off" należy wydac komendę "set:confirm:on" >2. ktora zworka sluzy do resetowania kontrolera? (zalacznik: Nr1 czy Nr 2) nr2. zewrzeć dwa piny od skraju płytki, uruchomić moduł, powinny sie zapalić 3 czerwone diody i pomaranczowa. nr1, jest do podłaczenia napiecia zasilania do pomiaru przez moduł >3. Czy to normalne ze mam straszne zaklocenie jak wlacze podsluch mikrofonu? czy podczas rozmowy też wystepują zakłocenia? Re: uzytkowanie GSM_V2 w Austrii - Piotrek - 06-16-2012 Witam, dzieki za odpowiedz. >> 1: Tak pieniadze sa na koncie. Testowalem na roznych kartach, roznych abonamentow. nie dostaje smspw potwierdzajacych ani sms´ow "status" i w tym najwiekszy problem. Modem loguje sie poprawnie do sieci i komenda reboot' i "set:on/off zmienia poprawnie status relay przy zadzwonieniu na modul, prawidlowo wykonuje akcje (zmiana statusu relay albo wlaczenie podsluchu) co znaczy ze numer jest prawidlowo zautoryzowany w formacie +436601234567 >>2 dzieki, reset dziala. Niestety jeden z moich modulow nie odczytuje kart sim (pewnie za kilka dni otrzymacie modul ze wzgledow na gwarancie), przy starcie zapala sie LED Nr4+5 obojetnie jaka karte wloze. >>3 tak. jedynie co slysze przez mikrofon to ten sam dzwiek ktory powstaja jak trzyma sie komorke za blisko do glosnikow pozdrawiam Piotrek Re: uzytkowanie GSM_V2 w Austrii - wilkxt - 06-20-2012 >>2 >dzieki, reset dziala. Niestety jeden z moich modulow nie odczytuje kart sim (pewnie za kilka dni otrzymacie modul ze wzgledow na gwarancie), przy starcie zapala sie LED Nr4+5 >>obojetnie jaka karte wloze. widzocznie jest jakis problem na styku karta moduł. Niech Pan odeśle moduł na gwarancji i zaznaczy, żeby Panu odesłać moduł z nowym oprogramowaniem, w którym postaram się poprawić broblem nie odsyłania smsów (być może wynika to z 12 cyfrowych numerów) i buczenia w głośniku. Re: uzytkowanie GSM_V2 w Austrii - ban2 - 12-09-2012 Mam podobny problem na Ukrainie. Mój momer +380 68 4453690 (12 znaków) Wysłałem polecenie: 1234et:number:1:684453690 1234et:active:numer:1 1234et:call:microfon 1234et:monitor:on 1234tatus:x nie działa 1234et:confirm:on nie działa 1234et:relay:x Mikrofon nie jest dołączony. Rozłącza. Działa tylko INP1-3 (ACTIVE / DEACTIVE) Może robię coś nie tak? Re: uzytkowanie GSM_V2 w Austrii - wilkxt - 12-10-2012 ban2 napisał(a):Mam podobny problem na Ukrainie. NIe dostajesz żadnego smsa zwrotnego? ban2 napisał(a):1234et:confirm:on nie działa Jak to włączyśz powinieneś dostac smsa zwrotnego po komendach reboot i set:on/off ban2 napisał(a):Mikrofon nie jest dołączony. Rozłącza.Odrzuca po 1 sygnale? Dwonisz z numeru wpisanego komendąś set:number? ban2 napisał(a):Działa tylko INP1-3 (ACTIVE / DEACTIVE)W jakim sensie działa? Przychodza smsy, czy tylko zapalają się diody? Jaką masz wersję softu? Re: uzytkowanie GSM_V2 w Austrii - ban2 - 12-10-2012 wilkxt napisał(a):Gdzie można go zobaczyć?ban2 napisał(a):Mam podobny problem na Ukrainie. Re: uzytkowanie GSM_V2 w Austrii - wilkxt - 12-12-2012 Jak dzwonisz to odrzuca po pierwszym sygnale, a czy przkaźnik się załącza na 5 sekund? nr softy i inne parametry zwraca funkcja 1234tatuset , ale jak nie dostajesz zwrotnego smsa to i tak nie zobaczysz Kiedy kupiłes moduł? |