![]() |
Propozycje zmian w oprogramowaniu - Wersja do druku +- Forum Tiny Control Solution (https://forum.tinycontrol.pl) +-- Dział: LanKontroler - sprzęt i wersje wsadów, problemy, zastosowanie (https://forum.tinycontrol.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: LanKontroler - wersje oprogramowania (https://forum.tinycontrol.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Propozycje zmian w oprogramowaniu (/showthread.php?tid=256) |
Re: Propozycje zmian w oprogramowaniu - tomtos - 06-22-2016 Zainstalowałem sobie wersję 3.12p ze względu na 2 liczniki, ale pojawił się pewien problem, mianowicie nie działa u mnie funkcja "Reset time". Zaobserwowałem, że jeżeli wstawię jakąś wartość i odświeżę stronę do pojawia się znowu wartość 0. Mam też pytanie, czy jest możliwość zrobienia aby liczniki nie traciły swej zawartości podczas zaniku zasilania? Mam częste przerwy w zasilaniu i mam kłopoty z pomiarem energii bo co raz mi się zeruje ... ![]() Re: Propozycje zmian w oprogramowaniu - Asemka - 08-15-2016 Witam, Mam propozycję wykonania specjalnego oprogramowania które zamienia 4 wejścia cyfrowe w liczniki impulsów, z możliwością ustawienia mnożnika (jak to można wykonać obecnie na jednym wejściu INP3D) oraz liczby początkowej. Odczyt ds18b20 oraz sterowanie wyjściami może pozostać bez zmian. Przykład zastosowania: - odczyt zdalny licznika energii elektrycznej, - odczyt zdalny licznika gazu, - odczyt zdalny licznika wody "wodociągi", - odczyt zdalny licznika wody "studnia", Czy producent lan Kontrolera może stanąć na wysokości zadania??? Asemka ps. Jeśli soft zostanie wprowadzony administracje osiedlowe bardzo się zainteresują zaproponowaną funkcjonalnością ![]() Posty: 7 Dołączył(a): 22 lis 2013, o 11:44 Re: Propozycje zmian w oprogramowaniu - bicker - 09-02-2016 Witam Czy pojawi się nowa wersja softu do fotowoltaiki do HV2. Chciał bym mieć możliwość pomiaru prądu za pomocą czujnika LA-100P. Nowe zwykłe wersje softu mają tą możlliwość a niestety do Fotowoltaiki nie. Re: Propozycje zmian w oprogramowaniu - wilkxt - 09-14-2016 bicker napisał(a):WitamTak bedzie soft dla LK2 dla fotowoltaniki, napewno jeszce w tym roku Re: Propozycje zmian w oprogramowaniu - wilkxt - 09-14-2016 Asemka napisał(a):Witam, Soft z strony pvmonitor daje takie mozliwosci, ale w pełni dobrze konfigurowalna obsluga takich licznikow bedzie(może nie w pierwszej wersji softu) w nowym LK3 (w sprzedaży za około tydzien-dwa) z dużo większymi możliwościami softwerowymi i hardwerowymi. Re: Propozycje zmian w oprogramowaniu - Asemka - 09-17-2016 Tylko czy jednym lan Kontroler v3. będzie posiadał 4 wejścia zliczające do odczytu liczników??? Re: Propozycje zmian w oprogramowaniu - wilkxt - 09-17-2016 Asemka napisał(a):Tylko czy jednym lan Kontroler v3. będzie posiadał 4 wejścia zliczające do odczytu liczników???Tak, bedzie mial 4 wejscia cyfrowe, z duza mozliwoscia konfiguracji, takze jako wejscia licznikowe, tylko na pewno nie w pierwszej wersji softu Re: Propozycje zmian w oprogramowaniu - Asemka - 09-18-2016 To od kiedy można zamówić nowy Lan kontroler? Re: Propozycje zmian w oprogramowaniu - wilkxt - 09-19-2016 Asemka napisał(a):To od kiedy można zamówić nowy Lan kontroler?prawdopodobnie przyszły tydzien, ale poczatkowy soft nie bedzie mial tej funkcjonalnosci Re: Propozycje zmian w oprogramowaniu - tomtos - 10-21-2016 Wiem że twórcy skupili się na nowej wersji LK3, ale czy stare wersje będą dalej wspierane ? Można liczyć na poprawki błędów i udoskonalenia LK2 i LK1? Zależy mi na funkcji działaniu "Reset time" na wersji 3,12p (LK2) opcji aby liczniki nie traciły swej zawartości podczas zaniku zasilania. -------------- Pozdrawiam |