Program na Androida dla LanKontrolera - Wersja do druku +- Forum Tiny Control Solution (https://forum.tinycontrol.pl) +-- Dział: LanKontroler - sprzęt i wersje wsadów, problemy, zastosowanie (https://forum.tinycontrol.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Programy i Serwery (https://forum.tinycontrol.pl/forumdisplay.php?fid=13) +--- Wątek: Program na Androida dla LanKontrolera (/showthread.php?tid=467) |
Re: Program na Androida - program LanKon Manager - relayer - 08-07-2014 Witam Nadal przy starcie komunikat "Invalid text operation" ?? 1. Zamienić miejscami opis z odczytem. 2. Input na osobnej stronie będzie bardziej czytelne i można by dodać pobieranie opisu inp6-11 a dla pozostałych okienko opisowe. np: inp1: /opis użytkownika / odczyt inp6: /odczyt opisu/ odczyt 3. Podoba mi się pomysł z zakładkami , może u góry w formie ikon : relay, cfg ,inp,ip Kod: - zaczęte - alarm po evens'ach , i tu pytanie, alarm na telefonie przy działającej aplikacji w tle czy po GSM'mie ? Re: Program na Androida - program LanKon Manager - tomekO - 08-08-2014 Witam, ze wszystkimi punktami przeniesień nie za bardzo się zgadzam ( każdy będzie widział to inaczej) ale coś tam wezmę pod uwagę. co do tekstu na starcie to prześlij mi zrzut ( chyba że to jest to samo co w poprzednik wpisie ( zdjęcie z błędem). U mnie na kilku telefonach nie ma żadnego błędu. może sie robi przy jakiejś operacji. Re: Program na Androida - program LanKon Manager - relayer - 08-09-2014 Błąd ten sam zaraz po starcie aplikacji klikam na ekran i jest ok , w poprzednich wersjach tego nie było . Telefon 4 cale 480x800 px. Co do zmian to tylko moje propozycje . Na tablecie występuje ten sam błąd. Re: Program na Androida - program LanKon Manager - tomekO - 08-11-2014 witam, wiele razy sprawdzałem kod i nie mogę znaleźć tego błędu. jak się pokaże komunikat o błędzie i klawisz END APPLICATION to zamiast go kliknąć kliknijcie klawisz BACK , komunikat zniknie, program się nie zakończy. Zobaczcie wtedy co jest źle wyświetlane ( które pole wyświetla głupstw). to pozwali znaleźć usterkę. Co do instalacji programu: kilka osób pisało że nie mogą zainstalować. aby instalacja przebiegła pomyślnie trzeba w ustawieniach telefonu ( w zakładce SECURITY - najczęściej) trzeba zaznaczyć opcje " Allow installation of apps from unknow sources" bo inaczej nie da się zainstalować softu z poza sklepu GOOGLE. czy innym też się błąd wyświetla ? Napiszcie coś. to program szybciej zobaczy światło dzienne w pełnej krasie. TomekO Re: App Inventor - jak tworzyć program na Androida do - relayer - 08-11-2014 Witam Na tablecie wszystko wyświetla się prawidłowo . Z autoryzacją (admin admin ) czy bez ten sam komunikat 3-4 sekundy po starcie aplikacji. Coś jeszcze mogę sprawdzić ? Re: App Inventor - jak tworzyć program na Androida do - tomekO - 08-12-2014 Jaka wersja Hardware, jaka wersja software. To będzie to, prawdopodobnie w twoim LK nie ma funkcji którą chce obsłużyć program. Wgrana nowa wersja ( na początku wątku i tu). Re: Program na Androida dla LanKontrolera - relayer - 08-12-2014 Witam To było to .Miałem wersje 3.03 , na 3.06 wszystko gra. Re: Program na Androida dla LanKontrolera - tomekO - 08-13-2014 No właśnie, w tej chwili tez do tego doszedłem, w wersji starszej niż 3.05 kontroler nie generował znacznika załączenia przekaźnika Out5 a nie robiłem dla wszystkich znaczników testu obecności bo szkoda czasu procesora do robienie niczego. Zmieniono Ekran główny, oprogramowałem zakladkę PWM, powinny działać wszystkie kanały PWM. rano w dodam nowego apk na forum. jak sie uda to będzie mozliwe sciąganie programu z Google Play , mysle że ze ze sklepu biedzie latwiej. Re: Program na Androida dla LanKontrolera - tomekO - 08-21-2014 Czas na n owy soft, właściwie jestem juz przed finiszem. Wersja Pre Beta> ZMIANY: - pełna obsługa wielu adresów IP ( w zakładce IP adresy LK możliwość dodawania , kasowania adresów w bazie. NOWY EKRAN z PWM, wszystkie kanały w jednym miejscu. klawisz włącz/wyłącz ma funkcjonalność: załącza PWM a nie zapala światło, np. jak świało świeci i klikniemy PWM ON to załącza wypełnienie na tyle ile jest ustawione ( jeśli 50% to światełko przygasa o połowę) jak klikniemy OFF to światełko wraca na 100%. Częstotliwość ustawiam RAZ w LK takie samo dla wszystkich kanałów. AAA UWAGA pliki są zapisywane na karcie SD , jeśli to problem to piszcie, ale raczej każdy ma no i łatwo go podglądać. Dodano ekran INFO ( dopiero zaczęty) . będzie tam full info o telefonie i LK - Dodałem na test - jak klikniemy i przytrzymamy klawisz od OUT1 to sie pokaże strona do robienia nowych opisów wyjścia, tekst jest zapisywany do LK. PONIŻEJ QRCODE do pliku : TomekO Re: Program na Androida dla LanKontrolera - tomekO - 08-21-2014 Poprawiona werasja z dnia 2014-08-21 był błąd wyświetlania IP na liście |