PProblem z wejsciami w GSM kontrolerze - Wersja do druku +- Forum Tiny Control Solution (https://forum.tinycontrol.pl) +-- Dział: Kontrolery GSM (https://forum.tinycontrol.pl/forumdisplay.php?fid=29) +--- Dział: GSM kontroler GSM (https://forum.tinycontrol.pl/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: PProblem z wejsciami w GSM kontrolerze (/showthread.php?tid=196) Strony:
1
2
|
Re: PProblem z wejsciami w GSM kontrolerze - notek - 07-24-2013 Cytat:3/. czy jest przewidziane zrealizowanie dodatkowego modulu z kolejnymi wejsciami INP w liczbie 6-12Lan Kontroler, ani GSM kontroler nie mialy byc w zamyśle centralnym sterownikami do inteligentnego domu, to mialy byc raczej zdalne czujniki. Urządzenia mają zdecydowanie za malo pamięci i flasha do zapogramowania i zrealizowania logiki i interfejsu do takiej liczby we/wy. Naszym zdaniem lepiej zastosowac kilka tanich kontrolerow pracujacych niezależnie z różnymi typami zadań i ew. tylko wrzucac jakieś dane, które chcemy gromadzić na jeden centralny serwer. W tym też kierunku będą szły prace przy softwarze i ew. dodatkowym oprogramowaniu aby stworzyć system wielu kontrolerów, zarządzanych z jedego serwera lub urządzenia mobilnego. W zamysłach jest co prawda stworzenie "mocniejszego" kontrolera bazującego na linuxie, ale trudno podać mi jakiekolwiek terminy i szczegóły. Cytat: mam zapytanie odnosnie: IP Power SocketTeoretycznie można zrobić 5 wejść INP, ale skomplikuje to trochę obudowę (a nawet bardzo) i oprogramowanie będzie musiało w zasadzie odpowiadać temu z Lan kontrolera. Listwa ma być w zamyśle prostym urządzeniem do resetu i włączania/wyl zdalnie lub o określonej porze. Z bardziej przejrzystym interfejsem. Do innych zadań służy LAn kontoler. Jeśli wyprowadzi Pan te wejscia z Lan kontrolera będącego w listwie samodzielnie i wgra normalny firmware, otrzyma Pan taką listwę. Co do gniazd Schuco to już wysłaliśmy zapytanie do producenta, podejrzewam że będą i bez problemu można złożyć nawet jedną taka listwę. Re: PProblem z wejsciami w GSM kontrolerze - wilkxt - 07-25-2013 gamonik napisał(a):1/. z sms statusowego jaki raportuje nastawy kontroleraPowinna migac, swiecenie nie jest prawidlowe, chociaż zasieg łapie wieć sam moduł teoretycznie działa dobrze. Prosze jeszce zrobic restart do ustawien fabrycznych-zworka miedzy 2 i 3 pinem na listwie 4 pinowej i uruchomic moduł, powinno się zapalić diody od wejsć INP Re: PProblem z wejsciami w GSM kontrolerze - gamonik - 08-01-2013 Panie Tomku 1/. zrobilem restart i przywrocenie ustawien fabrycznych tak jak Pan napisal za pomoca zworki niestety bez zmian czy jest nowa wersja oprogramowania do GSM kontrolera wyzsza niz 1.3 i czy samemu mozna ja wgrac do niego jesli tak to skad mozna ja pobrac i jak wgrac 2/. jestem zainstersowany nawet ta jedna listwa z gniazdami SCHUKO czyli rozumiem ze w listwie sa te wejscia INP1-5 i tylko kwestia wyprowadzenia ich na zewnatrz i wgrania softu od LAN kontrolera - zgadza sie czyli jesli zrealizowana byla by taka listwa z gniazdami SCHUCO i wgrany przez Was soft z LAN kontrolera musialbym tylko wyprowadzic za pomoca jakiegos konektora z obudowy listwy te wejscia INP1-5 a czy jakiejs zlaczki srubowej nie dalo by sie tam umiescic Panie Tomaszu kiedy mogla by byc dostepna taka wersja listwy i kiedy moglbym ja zamowic i zakupic dziekuje za informacje Re: PProblem z wejsciami w GSM kontrolerze - wilkxt - 08-02-2013 gamonik napisał(a):Panie TomkuJest wersja 1.6, ale nie można jej wgrać samemu. gamonik napisał(a):2/. jestem zainstersowany nawet ta jedna listwa z gniazdami SCHUKOTak, w środku obudowy siedzi Lan kontroler gamonik napisał(a):czyli jesli zrealizowana byla by taka listwa z gniazdami SCHUCO i wgrany przez Was soft z LAN kontroleraO sprawy mechaniczne to już notek musi się wypowiedzieć gamonik napisał(a):kiedy mogla by byc dostepna taka wersja listwy i kiedy moglbym ja zamowic i zakupicjak, wyżej |