jeli chodzi o polaczenie mqtt z mqtt.ats.pl to chwilowo nie dzila polaczenie TLS, łacz sie bez TLSa. Z smsami to nie wiem co dokladnie nie tak, bo robilem testy i dzila. Kiedy dokladnie LK umiera, jak próbuje wyslac smsa z zdarzenia, testowego, przy zapisie konfiguracji, napisz wiecej?
Robiles restart ustawien do fabrycznych po upgradzie?
Witam
Funkcjonalność ModBUS jest super tylko do szczęścia brakuje mi w w mapowaniu użytkownika odwrócenia dla Float, nieopatrznie kupiłem licznik energii SDM630 i niestety bez tego nie mogę czytać z niego danych. Czy jest szansa w najbliższym czasie dodać taką małą funkcjonalność?
Lub może jest w planach dodanie tego SDM630?
(05-11-2021, 10:58 AM)wilkxt napisał(a): [ -> ]jeli chodzi o polaczenie mqtt z mqtt.ats.pl to chwilowo nie dzila polaczenie TLS, łacz sie bez TLSa. Z smsami to nie wiem co dokladnie nie tak, bo robilem testy i dzila. Kiedy dokladnie LK umiera, jak próbuje wyslac smsa z zdarzenia, testowego, przy zapisie konfiguracji, napisz wiecej?
Robiles restart ustawien do fabrycznych po upgradzie?
Co do SMSów to nie mogę zapisać treści SMSa, po wpisaniu treści i kliknięciu Zapisz. LK3 umioera.
Nie robiłem resetu do ustawień fabrycznych, bo potem jest uciążliwe konfigurowanie wszystkiego od zera.

zapisz konfiguracje LK do pliku, zrob restart do fabrycznych i sprawdz czy jest ok z sms. Pozniej zaladuj konfigurację z pliku
(05-12-2021, 06:54 PM)michalwy napisał(a): [ -> ]Witam
Funkcjonalność ModBUS jest super tylko do szczęścia brakuje mi w w mapowaniu użytkownika odwrócenia dla Float, nieopatrznie kupiłem licznik energii SDM630 i niestety bez tego nie mogę czytać z niego danych. Czy jest szansa w najbliższym czasie dodać taką małą funkcjonalność?
Lub może jest w planach dodanie tego SDM630?
W jakim sensie odwrócenie float? Typ float w sdm630 jest chyba taki sam jak sdm72, a odczyty z sdm72 dzilaja ok
Pewnie chodzi o kolejność odczytu bajtów w rejestrze:
Bajty rejestrów typu float przesyłane są w kolejności 4321
Bajty rejestrów typu sfloat przesyłane są w kolejności 2143
Niestety nic to samo,
Dodatkowo po wpisaniu telefonu w pierwszym powiadomieniu sms 123456789:123456789 po kliknięciu Zapisz, ustawienia się zapisują ale ucina dugi numer 123456789:1234567 brakuje dwóch ostatnich cyfr
Nowy soft do LK3.5+ 1.42a [
attachment=739]
Poprawiono:
- zapisywanie numerów i tresci w gsm
- SSL w TCP- były problemy z połączeniem sie z serwerem mqtt z nowym certyfikatem
Dodano:
- opoźnienie przy odczycie kolejnych rejestrów dla urządzeń w modbus custom
Hi,
can you please update the HA integration so it function OK?
”2021-06-03 19:21:50 ERROR (MainThread) [homeassistant.loader] No 'version' key in the manifest file for custom integration 'lk3'. As of Home Assistant 2021.6, this integration will no longer be loaded. Please report this to the maintainer of 'lk3'”
Thanks!