jakie macie wersje softu, bo była ostatnio poprawka w mqtt?
wilkxt post_id=13689 time=1508874954 user_id=61 napisał(a):jakie macie wersje softu, bo była ostatnio poprawka w mqtt?
1.43b
a na jaki serwer mqtt wysyłacie, ten ATSowy czy jakis inne?
wilkxt post_id=13699 time=1508913528 user_id=61 napisał(a):a na jaki serwer mqtt wysyłacie, ten ATSowy czy jakis inne?
dokladnie na taki mqtt.ats.pl
a mogłbyś jednak uruchomic mqtt, ale z odpietymi wszystkimi czujnikmai z RJ12, tak zeby nawet spliter nie był tam wpiety i zobaczymy wtedy czy zawisnie
Ja również mam wersję 1.43b. Serwer mqtt też ATS. Nie wydaje mi się, że to wina czujników. Chyba, że o czymś nie wiem

Dla pewności prosże odpiac i zrobić test czy tez sie zawiesi jak bedzie wysylal po MQTT.
Juz pisałem najlepiej podpiac go pod komputer przejsciowka kosztuje kilka zł
Prawdopodobnie znalazlem przyczene problemow zawieszania sie lK3, na dniach postaram sie wypuscic poprawiony soft
Od pewnego czasu używam Lan Kontrolera w wersji 3.
Po podłączeniu do INP6 RJ12 (magistrala 1-wire, I2C) czujników temperatury 1wire DS18B20 i czujnika wilgotności i temperatury AM2320 na kablu 1m wiesza się. Po odłączeniu AM2320 działa.
Do połączenia DS18B20 stosuję splitter śrubowy, a do połączenia DS18B20 i AM2320 razem splitter RJ12
Co można zrobić by działały oba ?
Jak długi kabel można zastosować do AM2320 ?
Wersja oprogramowania: 1.38b
zrób tak połączenie w spliterze żeby na DSy szły tylko 3 potrzebne żyły, tą czwartą odłącz.
Na dniach bedzie soft z poprawką, więc powinno to rozwiązać, problem