Forum tinycontrol

Pełna wersja: NOWY SOFT 3.10 dla LK2 HW2.0
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
witam
załaczam nowy soft do LK2 [attachment=324]

Zmiany:
1.Dodano czujnik prądu ASC709, wpisujemy 3 w okienko ACS
2. Dodano pomiar różnicy temperatur dla wybranych czujników temperatury,
[attachment=325]
Nowa wartosc DIFF w tabeli, w okienkach wpisujmey numery czujników temperatur i mamy wyswietlana ich róznicę.
W tabeli zdarzeń na pierwszej pozycji zamiast TEMP jest DIFF
Numery czujników:
0- wstawia wartośc 0, wtedy mamy poprostu wartośc z jednego czujnika, dodatnia lub ujemna w zalezności w którym oknie wpiszemy
3- pt1000
4- temp
6- inp6 DS18B20
7- inp7 DS18B20
8- inp8 DS18B20
9- inp9 DS18B20
10- inp10 DS18B20
11- inp11 DS18B20
12- DTH22 temperatura

Numer dla wartości DIFF dla wpisu HTTP URL(zdalne wysylanie na serwer)to 26
Jak załadować nowy FW ? Odpalam tools v1.2 , widzę LAN SWITCH HOME, klikam update, wskazuje plik i po chwili mam komunikat że zerwało połączenie z LK.
do wersji LK v2.0 robimy update tools'em v1.2 ? czy jest nowszy ?
Już sobie poradziłem, tool 1.2 wysypał mi LK 2.0 na 29% aktualizacji, wrzuciłem programem Pupkin.
Coś musicie popracować nad TOOLS'em.

Dzięki za dodanie obsługi ACS709, jesteś WIELKI.

Pozdrawiam
GELIX
Witam, pojawił się problem po aktualizacji SW3.09
Nie mogę nazwać wszystkich labelków Out0 do Out5.
Wpisuję w OUT5 np 1000W, i automatycznie w OUT1 ustawia mi się Reset time 1000.
OUT 0,1, 2, 3, nie mogę nazwać, nie przyjmuje zmian.
Zrobiłem sobie wskaźnik mocy na przyciskach OUT1-5, w Events Config podporządkowałem pod inp4 gdzie mierzę prąd ładowania aku z paneli PV.
Coś się zmieniło w tej kwesti SW3.09 ?
Czy może mój LK coś szwankuje....
Tak był błąd juz poprawilem jest nowy soft (zmienilem plik w pierwszym poscie) wersja 3.10
Super, sprawdzone, działa.
Dobra robota, dziękiSmile

Pozdro
Gelix
Witam, duży byłby problem ze stworzeniem w konsoli obsługi LK profilu do zapisywania i wczytywania ustawień LK z pliku?
Chodzi mi o to, że będę miał dużo ustawień w events i scheduler , żeby nie klepać wszystkiego ręcznie w razie utraty ustawień bądź wprowadzania drobnych zmian lub skopiowania do następnego LK.

Pozdrawiam
Gelix
Dzięki za nową wersję - na to czekałem!
Nim jednak zabiorę się do aktualizacji (LK pracuje w działającej kotłowni i nie mogę sobie pozwolić na dłuższe przerwy) czy ktoś jeszcze może potwierdzić jak przebiega proces aktualizacji za pomocą LAN Controler Tools? Są czy nie ma problemów i można śmiało próbować?
lepiej użyj dowolnego klienta tftp
Witam, u mnie jest problem na sofcie 3.10 z czujnikami DS18B20 , widzi tylko jeden i czasami wyświetla N/A.
Podpinam starego LK 1.2 i widzi 3 czujniki.
Zaraz wgram do LK 2.0 starszy firmware i sprawdzę.
Stron: 1 2