To jest nowy LK kupiony około grudnia. HW:1.2 Soft teraz ostatni, ale sprawdziłem też 2.47 i ten odpowiadał znacznie żwawiej, ale objawy takie same. A jak wyszedł problem z autoryzacją to był 2.55
juz sprawdzilem i przegladarka wsakzywala blad w opisie(pisało pożar, a polskie litery nie sa za dobrze trawione) INP3D, dlatego nie wczytywala dalej strony
Przeglądałem konsolę, ale nie zwróciłem uwagi na to, może dlatego, że taki wpis działał poprawnie od początku grudnia.
Teraz jednak nadal jest coś nie tak, bo po restarcie LK w polu "Host Name" pojawia się wpis "NETCONTROL+++++", a czasem wyjścia 2, 3 i 4 robią się same włączone. Ponadto często jest "ERROR: Connection to board was lost." oraz nadal są strony z niewypełnionymi polami albo ze znakami zapytania. Jedyny pokazywany błąd to: TypeError: d is null in mchp.js:407.
Aktualne zrzuty w załączeniu do PW.
[
attachment=266]
[
attachment=267]
[
attachment=268]
cam1 napisał(a):Jedyny pokazywany błąd to: TypeError: d is null in mchp.js:407.
Kliknik na ten blad (mchp.js:407) i pokaze w ktorej linice jest problem.
Tak samo mozesz wczytac zamiast index.htm to st2.xml i zobaczysz czy wszytskie dane w pliku xml sa wyswietlane czy w jakims miejscu wskazuje blad.
Witam.
Odświeżam temat bo mam podobny problem jak cam1 . W zakładce Control panel również nie wyświetlają mi się żadne wartości dokładnie tak jak na zrzutach ekranu cam1. W pozostałych zakładkach są wyświetlane wszystkie wartości, można je edytować i zapisać. Mam wrażenie że stało się to po wpisaniu w polu opisu Out1 słowa "ogród" z polskim znakiem diaktrycznym ale może to być zwykły zbieg okoliczności. Nie pomogło ponowne wpisanie innego wyrazu bez polskich znaków w to pole ani ponowne wgranie firmware. Moja wersja oprogramowania to 3.10
Proszę o pomoc.
zrób reset do ustawien fabrycznych, a jak nie pomoze, to wczytak plik st0.xml i zobacz w ktorej linice jest problem. Możesz tez odpalic jakąs niższową przegladarkę, taką która dokladnie nie sprawza wszytskich bledow i wtedy wpisać poprawną nazwe w Out1. Chociaż to wpisanie powinno pomóc nawet w tej przegladarce w której nie wczytuja sie dane, dla pewnosci, wpisz nowe dany we wszytskich okienkach na stronie i kliknij wszytskie przelaczniki/ przyciski, ktore są na tej stronie