Co byście zmienili

Raf
Posty: 27
Rejestracja: 12 paź 2012, o 07:37

Re: Co byście zmienili

Post autor: Raf » 18 sty 2013, o 13:19

Jeszcze jedna propozycja. Na pierwszej stronie, po zalogowaniu w tabelce Current Measure on POE PORT, warto dodać kolejny rząd pod mA, a konkretnie pobór w watach [W]. Wystarczy proste przemnożenie VCC SUPPLY*pobór w mA i mamy przydatne statystyki zużycia w watach. A jeszcze niżej można dodać zsumowane wartości obu jednostek: mA i W jako: Total current draw: # mA/A i Total power draw: # W.

Update
Zauważone błędy:

Jest / Powinno być
Główna strona:
Port Lock (MAC address lerning) / Port Lock (MAC address learning)
Link Status (odpowiednio zielony napis link lub czerwony no) / powinien być czerwony no link (samo "no" znaczy niewiele)

Zakładka Global Switch Configuration:
Przycisk Save setting / Save settings
Przycisk Default / Set default

Zakładka VLAN:
Przycisk Save general setting / Save general settings
Przycisk Save setting / Save settings
"PORT M - virtual port to management switch, be careful when setting up YOU MAY LOSE CONNECTION WITH THE SWITCH" / "PORT M - virtual port to manage switch, be careful when setting it up. YOU MAY LOSE CONNECTION WITH THE SWITCH."

Zakładka WatchDog:
Przycisk Save setting / Save settings
Email send / Send e-mail

Zakładka Network Configuration:
When you change setting press "Save Config" before Test / When you change settings, press "Save Config" before Test.
Max char 8 / Max chars 8
Przycisk Save setting / Save settings

:)
Rafał Wójcik
AWB-NET

Maroski
Posty: 7
Rejestracja: 8 paź 2012, o 12:06

Re: Co byście zmienili

Post autor: Maroski » 7 lut 2013, o 16:12

Jak wygląda sprawa statystyk portów przez SNMP? Można wyciągnąć np. aktualny transfer na poszczególnych portach?

wilkxt
Posty: 1828
Rejestracja: 24 paź 2011, o 12:48

Re: Co byście zmienili

Post autor: wilkxt » 7 lut 2013, o 17:25

Maroski pisze:Jak wygląda sprawa statystyk portów przez SNMP? Można wyciągnąć np. aktualny transfer na poszczególnych portach?
Transferów nie mierzy
pozdrawiam
tomek

Jardo
Posty: 50
Rejestracja: 21 lis 2012, o 16:48

Re: Co byście zmienili

Post autor: Jardo » 7 mar 2013, o 17:16

Będzie wersja gigabitowa, ewentualnie z obsługa wkładek SFP?

wilkxt
Posty: 1828
Rejestracja: 24 paź 2011, o 12:48

Re: Co byście zmienili

Post autor: wilkxt » 11 maja 2013, o 14:44

Jardo pisze:Będzie wersja gigabitowa, ewentualnie z obsługa wkładek SFP?
Narazie, nie przewidujemy wersji w nowym sprzecie, moze za rok.
Za jakiś tydzień/ dwa będzie dostepny soft z poprawkami(takimi co mozna wprowadzić softwarowo) zaproponowanymi w tym wątku, jak się nie pokaże do dwóch tygodni to proszę się przypomnieć :-)
pozdrawiam
tomek

szefik
Posty: 14
Rejestracja: 11 maja 2013, o 14:38

Re: Co byście zmienili

Post autor: szefik » 11 maja 2013, o 14:47

Witam,

Mam kilka switchy wyprodukowanych przez Państwa. W szczególności używam ich do kamer IP. Opcja watchdoga jest szczególnie fajna przy zwisie kamery.
Spotkałem się jednak z problemem, mianowicie kamery odpowiadają na pingi ale jednak serwer Video nie jest się w stanie się z nimi połączyć, nie mogę również załadować strony administracyjnej kamery.
Czy byłaby możliwość dołożenia http watchdoga? Opcja która sprawdzałaby czy jest osiągalny adres http?

Dziękuję i pozdrawiam

andrzej

wilkxt
Posty: 1828
Rejestracja: 24 paź 2011, o 12:48

Re: Co byście zmienili

Post autor: wilkxt » 11 maja 2013, o 14:51

szefik pisze: Czy byłaby możliwość dołożenia http watchdoga? Opcja która sprawdzałaby czy jest osiągalny adres http?
Dołożymy, ale nie w najbliższej wersji, tylko kolejnej
pozdrawiam
tomek

wilkxt
Posty: 1828
Rejestracja: 24 paź 2011, o 12:48

Re: Co byście zmienili

Post autor: wilkxt » 20 maja 2013, o 13:48

pozdrawiam
tomek

Raf
Posty: 27
Rejestracja: 12 paź 2012, o 07:37

Re: Co byście zmienili

Post autor: Raf » 21 maja 2013, o 09:29

Miło zobaczyć zaproponowane przez siebie zmiany :)

Nie wiem czy już było, ale zapytam - kiedy i czy w ogóle możliwość zdalnego upgrade bez usuwania konfiguracji?
Rafał Wójcik
AWB-NET

wilkxt
Posty: 1828
Rejestracja: 24 paź 2011, o 12:48

Post autor: wilkxt » 21 maja 2013, o 11:59

Raf pisze: Nie wiem czy już było, ale zapytam - kiedy i czy w ogóle możliwość zdalnego upgrade bez usuwania konfiguracji?
Ale w tej chwili konfiguracja po upgradzie powinna byc zachowana
pozdrawiam
tomek

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości