Sterowanie przekaźnikami za pomocą przycisków

lukasino
Posty: 22
Rejestracja: 12 gru 2013, o 19:33

Sterowanie przekaźnikami za pomocą przycisków

Post autor: lukasino » 24 gru 2018, o 07:30

Witam,

Załóżmy że mam LanKontroler podłączony w sieci osobym światłowodem (dwa budynki), chciałbym zdalnie mieć możliwość sterowania przekaźnikiem (proste włącz/wyłącz) na wypadek, gdyby się zawiesił serwer czy coś innego. To będzie dla Pań, które obsługują program. Nie chcę robić tego za pomocą przeglądarki bo się zamotają :). Czy jest możliwość podłączenia włączników (obojętnie jakich), które przez sieć lokalną zrobią restart przekaźnika?. Chcę żeby to miały najprościej jak się da.

Inna opcja to jednak wykorzystanie przeglądarki, jest możliwość wykorzystania grafiki jpg do przycisków on/off w LK3?, wtedy bym przygotował prosty panel do sterowania, podłączył monitor to też będzie ok

majeski77
Posty: 5
Rejestracja: 24 gru 2018, o 08:35

Re: Sterowanie przekaźnikami za pomocą przycisków

Post autor: majeski77 » 14 lut 2019, o 13:27

A co ma robić lk dokladnie

lukasino
Posty: 22
Rejestracja: 12 gru 2013, o 19:33

Re: Sterowanie przekaźnikami za pomocą przycisków

Post autor: lukasino » 18 lut 2019, o 04:51

Sterowaniem przekaźnikiem do restartu zasilania.

tomek@ats.pl
Administrator
Posty: 114
Rejestracja: 16 paź 2011, o 21:08

Re: Sterowanie przekaźnikami za pomocą przycisków

Post autor: tomek@ats.pl » 21 lut 2019, o 11:37

Witam,
Są dwa rozwiązania
1. Ty w przeglądarce klikasz ikonke od przekaźnika który jest ustawiony jako wracający po 3 czy też x sekundach
do przekaźnikapodłączasz kabelki od przycisku RESET
2. . pierwszy może sterować drugim Kontrolerem, ale to juz wymaga troche Wiedzuy

TomekO

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość